DNA Cluj a dispus reținerea unui inspector fiscal după ce aceasta a cerut o mită de 15.000 de euro.

”În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:La data de 01 aprilie 2022, în urma efectuării unui control la o PFA (persoană fizică autorizată), inculpatul Sabău Cătălin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 euro.

Banii respectivi ar fi fost primiţi de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu neregulile constatate în contextul controlului şi pentru a stabili obligaţii fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate.

Inculpatului Sabău Cătălin i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 27 mai 2022, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Cluj care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, arată comunicatul DNA Cluj.

2 COMENTARII

  1. Să vede treaba că Ajențiile Statului ocupate dă funcționari corupți numite AJENTURI dă Stat, nu ajenturili streine, persistă-‘n infracțiuni !? Acolo unde a pretins şi a primit mii euro de inculpat pentru a nu sesiza organe de urmărire penală cu nereguli irephutabile ca COLECTIV, fapta înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie, iar o arestare nu e nicidecum „PREventivă” !!?

  2. Pe toti trebuie arestati! Toti de la ANAF iau mita. Cum va explicati ca firmele care fac evaziune nu sunt cercetate sau macar activitatea financiara sa lenfie urmarita sa vada cum si cand in perioada anului, fac firmele evaziune fiscala, la noi ii preocupa sa ii cerceteze pe profesorii care dau ore in particular. De la profesori cat pot sa recupereze? 2000 de lei / luna / profesor? Foarte putini bani! Sa va fie rusine Politicului si ANAFului! Besinosi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here