Foto: Ziarul Clujean

Mai multe persoane au fost trimise în judecată de procurorii DNA Cluj pentru folosirea, fără a avea acest drept, a unor fonduri în valoare de peste 3,4 milioane de lei.

BANDE-MUREŞAN ALIN-VASILE, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată,

BREJE ADRIAN VASILE, CERNEŞTEAN MARIN, GOIA MIHAELA şi RUSU IOANA MARIA, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2010, cei cinci inculpaţi au depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe documente cu un conţinut nereal, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul unor proiecte finanţate din fonduri europene.

Prin aceste demersuri, au fost obţinute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 3.418.667 lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, prin instituirea sechestrului asupra unor bunuri imobile şi mobile aflate în posesia ori proprietatea inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sălaj cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here