Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului ȘERBAN CORNEL, administrator în fapt al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2013, Direcția de Asistență Socială și Medicală (DASM), beneficiară a proiectului POSDRU – „Împreună pentru un început sigur”, a încheiat cu firma administrată de inculpatul Șerban Cornel o convenție prin care societatea își asuma rolul de a încadra în muncă persoanele aparținând grupului țintă de etnie rromă și persoane cu dizabilități.
În acest sens, inculpatul „a încheiat” un număr de 22 contracte de muncă fără ca persoanele respective să aibă cunoștință despre existența și încheierea lor, pe care le-a prezentat Direcției de Asistență Socială și Medicală (DASM).
Ulterior, pentru a beneficia de subvenții, angajatorul a întocmit și prezentat lunar Direcției de Asistență Socială și Medicală (DASM), pontaje fictive reprezentând presupusele ore de muncă prestate de angajați.
În baza acestor documente neconforme cu realitatea, au fost virate societății administrate în fapt de inculpat, subvenții în sumă de 64.218 lei.

Direcția de Asistență Socială și Medicală (DASM) a precizat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 64.218 lei.
De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene – Direcția Generală Programe Capital Uman a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 14.721.569 lei, reprezentând întreaga valoare a proiectului.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui autoturism ce aparține inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here