Potrivit referatului de propunere a arestării preventive emise pe numele medicului șpăgar clujean Alexandru Faur, procurorii DNA Cluj cercetează zeci de cazuri de acordare a pensiei de invaliditate în șapte comune clujene și Cluj Napoca.

Concret, procurorii DNA Cluj arată că în baza competenţei teritoriale, vor fi verificate mai multe dosare de acordare de pensie de invaliditate pentru persoane din localitățille „Negreni, Valea Drăganului, Huedin, Săcuieu, Poieni, Beliș, Răchițele și parțial Cluj-Napoca, zone din care există indicii că provine un număr extrem de ridicat de persoane care beneficiază de pensie de invaliditate ca urmare a deciziilor emise de către Faur Alexandru”.

„Dosarul penal a debutat urmare a denunțului formulat de către martorul (….), cu privire la infracțiuni de corupție săvârșite în legătură cu  obținerea de către numeroase persoane care domiciliază pe raza comunei Săcuieu a pensiilor de boală. Denunțătorul a arătat că ar fi luat la cunoștință din relatările mai multor (….), că pentru a obține avizarea dosarului pentru acordarea fără drept a pensiei de boală, ar fi recurs la sprijinul unei persoane de sex feminin numită ”(….)” din localitatea (….) care ar pretinde circa 1.600 lei pentru ajutorul acordat. Aceasta ar fi indicat beneficiarilor că avizarea dosarului medical este realizată cu ajutorul doctorului Faur, medic expert din cadrul Casei de pensii a județului Cluj sens în care aceștia remit suplimentar și suma de 1.000 lei destinată acestuia. În susținerea denunțului (….) a depus la dosar copii ale unor acte medicale despre care arată că ar fi fost obținute de către un(….) cu sprijinul numitei (….) și urmează a fi folosite pentru emiterea deciziei de pensionare”, se arată în documentul citat.

Citeste si Fraudă de 1 milion de euro descoperită de procurorii DNA Cluj

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here