Șapou Reconfirmatul primar al comunei Tritenii de Jos este oficial anchetat de autorități. Doi afaceriști clujeni îl acuză pe edil de corupție și de cauzarea unui prejudiciu de peste 500.000 de euro. O plângere penală instrumentată de procurorii de la Serviciu de Investigare a Criminalității Economice îl transformă pe social democratul Sașa Valer (poreclit ”Împăratul Roșu”) într-un suspect și a fost transmisă celor de la DNA.

 

Soții Cămărașan au suferit pierderi din cauza lui Valer Sașa

Simona Ana Cămărășan și soțul acesteia, Cristian Ioan sunt patronii firmei Benidorm Trans SRL din Luna.

Firma cu peste 40 de angajați și o cifră de afaceri de 5,6 milioane de lei apare ca parte vătămată în ancheta desfășurată împotriva edilului din Tritenii de Jos.

Potrivit surselor apropiate anchetei, tandemul de angajați ce ascultă exclusiv de ordinele lui Valer Sașa ar fi omis intenționat înregistrarea mai multor facturi emise de Benidorm Trans, pentru prestări servicii în beneficiul Primăriei Tritenii de Jos.

„Au venit și au alimentat ani de zile și au refuzat să le plătească. Mi-a spus ”să fiu atent”. Veneau funcționarii primăriei care au alimentat ani de zile, iar apoi primarul s-a prefăcut că nu-i cunoaște. A luat marfă de la Vel Trans, de la Hada și de la o mulțime de firme și nu le-a achitat.

De doi ani nu mi-am mai plătit o factură. De atunci mă tot judec și mă lupt cu morile de vânt. El în fața instanței se preface că nu îi cunoaște. Venea Ceclan Pavel și încă un lucrător pe camion. Cum să spună că nu își cunoaște propriul văr.

După ce am văzut că patru luni nu a mai achitat facturile am refuzat să le mai dau combustibil și mi-a spus că nu îl interesează și că va alimenta din altă parte” a declarat pentru Gazeta de Cluj, patronul Benidorm Trans, Cristian Cămărașan.

 

H & H invest – o altă păgubită

Aceiași angajați ai primăriei cu pricina au luat materiale de la Hada Nicolae, patronul H&H Invest SRL. Ca în cazul lui Cristian Cămărășan, după ce Sașa a refuzat să achite facturile către aceștia la proces a declarat că nu îi cunoaște pe cei ce luau materialele de construcții, în pofida faptul că unul din ei îi e rudă iar ceilalți erau angajați de-ai primăriei.

Toate acele infracțiuni comise de Valer erau puse la punct prin firma lui Pavel Ceclan, omul despre care Gazeta de Cluj a scris că în vreme ce era angajat al primăriei Tritenii de Jos, semna alocări de bani către firma soției sale.

sasa valer

Prejudiciu de jumătate de milion de euro

Anchetatorii îl cercetează pe Valer Sașa în urma sesizărilor depuse de cei doi patroni păgubiți de edil și rudele sale.

„În urma activităților de cercetare penală efectuate în dosarul penal nr 613/P/2016 și a probatoriului administrat în cauză, privind sesizarea persoanelor vătămate SC Benidorm Trans SRL și SC H & H Invest SRL care reclamau faptul că au suferit un prejudiciu în valoare de 61.553 respectiv 259.960 lei, ca urmare a faptului că autori necunoscuți, funcționari publici angajați ai Primăriei Tritenii de Jos nu au înregistrat în contabilitate facturile emise de către vătămați, în calitate de furnizori, organul de cercetare penală, din cadrul IPJ Cluj, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (…) pentru fapte de corupție comise de numitul Sașa Valer, care și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile e serviciu cu ocazia atribuirii și derulării contractelor cu cei doi furnizori, cauzând Primăriei Tritenii de Jos un prejudiciu de 2.408.431 lei(533.110 euro) ” arată anchetatorii.

 

Rețeta cu care scăpa

Valer Sașa este acuzat că nu a aplicat procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică pentru încheierea contractului de vânzare cumpărare nr. 502/03.10.2007, având ca obiect achiziția de carburanți în valoare de peste 1,3 milioane de lei, sumă ce trebuia achitată din bugetul local Tritenii de Jos în folosul Benidorm Trans SRL.

De asemenea, ”Împăratul Roșu”, în perioada august 2009-august 2014 a divizat contractul de achiziție publică de produse de balastieră în valoare de peste un milion de lei, de la furnizorul H & H Invest SRL, în 21 de contracte .

„Datorită valorii pagubei, s-a procedat la trimiterea cauzei către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, în vederea sesizării Direcției Naționale Anticorupție

Prejudiciul cauzat este de 2.408.431,52 lei, nerecuperat”, arată cei de la IPJ. În prezent Sașa Valer este cercetat în stare de libertate.

primaria tritenii de jos

Șmenuri și afaceri între rude: firma verișoarei e plătită de soțul ei din banii primăriei

Mai exact, la Triteni, una din firmele „abonate” la bugetul local e chiar SC DPA Trans SRL. Societatea aparţine soţiei lui Ceclan Pavel, angajat al Primăriei pe funcția de coordonator al activităţii de transport.

Acelaşi  Ceclan Pavel este şi verişor primar cu edilul comunei, Valer Sasa, mamele acestora fiind surori. Gazeta de Cluj v-a prezentat în edițiile anterioare, reţeta de „succes” prin care, ilegal, familia Ceclan obţinea bani din bugetul comunei.

Firma DPA Trans, al cărei administrator şi asociat este Ceclan Adriana, prestează activităţi de transport şi are personal detaşat în interiorul primăriei. Soţul acesteia, conform Revisal, este angajat atât la primărie cât şi la firma DPA Trans.

Cu toate acestea, Pavel Ceclan nu lucrează în orice domeniu din administraţia locală a Triteniului, ci chiar pe ramura de coordonator al activităţii de transport. Cu alte cuvinte, controlează alocările financiare către firma nevestei sale şi implicit firma la care el are „al doilea job” part-time.

Ceclan Pavel este angajat la primărie cu norma întreaga, 8 ore pe zi-/40 ore pe săptămână în calitate de personal contractual. Iar, la DPA Trans, acesta apare cu un contract de muncă pentru două ore pe săptămână.

4 COMENTARII

  1. La primaria TRITENII de JOS toate lucrarile se atribuie la rudele,prietenii familiei SASA ,am o ruda ce a lucrat in aceasta primarie si spunea ca multe lucrari erau incepute inainte sa fie semnat vreun contract….acestea se faceau la terminare cand se faceau toate actele ptr.plata.

  2. L-am vazut pe acest primar la o nunta unde avea costum ARMANI si ceas smecher …..ROLEX de unde atata bogatie……nu sunt din acea comuna dar probabil ca oamenii de acolo habar nu au ca au pus ,,LUPUL PAZNIC LA OI,,…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here