Păduri defrișate

Legea prin care se înființează DNA-ul Pădurilor, o unitate de parchet care se ocupă exclusiv de infracțiunile din domeniul silvic, a fost declarată neconstituțională de CCR.

„A admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este neconstituţională Legea pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, transmite CCR.


Obiecţia de neconstituţionalitate a fost formulată de Guvernul Orban pe 15 iulie. În luna iunie, Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, propunerea legislativă a USR privind înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DIIM), cunoscută drept „DNA-ul pădurilor”.

„Organele de cercetare penală nu au cercetat nicio infracţiune de mediu în ultimii cinci ani. Propunem înfiinţarea unei Direcţii de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, o structură creată pe modelul DNA şi DIICOT, care să preia competenţa de soluţionare a tuturor infracţiunilor de mediu prevăzute în Codul Penal şi în legislaţia specială din domeniu”, se arăta în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Direcţia ar fi trebuit să funcţioneze ca o structură în cadrul Parchetului General.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here