Doar doi magistrați clujeni au fost admiși să participe la cursurile formare profesională organizate de Institutul Național de Magistratură, restul celor care s-au înscris nu au fost admiși.

Astfel, Sanda Daria Bote de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj și VASILE CĂLIN CIOBAN de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda au fost admiși să participe. Valentin Gheorghe Chitidean de la Curtea de Apel Cluj a fost respins, la fel care trei dintre procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej.

Selecţia magistraților pentru 2020 s-a realizat pe baza punctajelor obţinute de magistraţi pentru participările anterioare (pentru fiecare participare din 2016 s-a acordat câte 1 punct, pentru fiecare participare din 2017 – 10 puncte, pentru fiecare participare din 2018 – 25 de puncte, pentru fiecare participare din 2019 – 55 de puncte, iar pentru o participare din 2020 sau selectarea la un alt seminar din 2020 – 300 puncte). Ordonarea magistraţilor în listă se realizează în ordinea crescătoare a punctajelor, astfel că pe primele locuri se vor afla magistraţii cu punctajul cel mai mic.
La selecția magistraților au fost avute în vedere datele furnizate de baza de date a INM, astfel cum au fost actualizate şi comunicate de către instanţe/parchete până la data de 21 februarie 2020.
Magistraţii vor iniția demersurile necesare în vederea organizării deplasării la activitățile de formare pentru care au fost selectați (achiziționarea biletelor de transport) numai după primirea invitației de participare din partea INM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here