„Preturi pentru prinţi arabi” – este comentariul postat de un clujean pe grupul „Clujul civic” la fotografia în care se arată că un metru pătrat de apartament în West Bay Tower, din centrul Dubaiului, costă 3.500 de euro finisat, în timp ce, un metru pătrat de apartament nefinisat pe strada Avram Iancu, din Cluj-Napoca, la Platinia Rsidence, lângă Cimitirul Central, costă 3.000 de euro nefinisat.

   Postare a ajuns rapid virală – 46.000 de vizualizări într-o zi.

Nu au lipsit comentariile în care clujenii fac haz de necaz: „În Dubai nu s-a construit lângă Cimitir” (Alexandru);

„Merită, ai cei mai liniştiţi vecini” (Florin); „

Amu Avram Iancu se va umple de şeici arabi” (Mathias).   

În Cluj-Napoca: 3.000 de euro/metru pătrat pereţi cu un strat de lavabil aplicat . Colegii de la Ziarul „Adevărul” au verificat în ce măsură preţurile menţionate în postare sunt corecte.

Într-adevăr, într-un anunţ al unei agenţii imobiliare din Cluj-Napoca găsim: „Apartament 2 camere, bloc Platinia strada Avram Iancu, preţul fiind 189.900 de euro”.

Suprafata utila: 62 de metri pătraţi, iar locuinţa semidecomandată are două camere, o baie şi un balcon, fiind situată la etajul 2 din 4. Astfel, preţul este de 3.062 de euro pe metru pătrat, în condiţiile în care singurele finisaje menţionate sunt: „Pereţii sunt finisaţi şi cu un strat de lavabil aplicat, aparatamentul dispune de încălzire în pardoseală, aer condiţionat”.

Preţuri de la 2.800 de dolari pe metru pătrat în Dubai

Pe un site de prezentare a West Bay Tower, din Dubai, clădirea menţionată de clujean în postare, se arată că preţul pe metru pătrat de apartament începe de la 2.800 de dolari. Locatarii turnului au la dispoziţie un Spa de lux, piscină şi servicii de administrare.  Pentru un apartament de 50 de metri pătraţi, finisat şi mobilat în celebrul turn Burj Khalifa din centrul Dubaiului, se cer 1.750.000 de dirhami, adică circa 393.000 de euro. Aceasta înseamnă un preţ de 7.800 de euro pe metru pătrat.

Sursa: adev.ro/qu89ie

1 COMENTARIU

  1. De „cand lumea si pamantul”, cel mai probabil listat si in „Legile Achizitiei” ale ferengilor, nu e prost cine cere ci cel care da.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.