Agenția de spionaj a Statelor Unite ale Americii a anchetat în anii ’80 o tehnică de modificare a conștiinței umane. Investigația a abordat și tehnici de a scăpa de restricțiile impuse de spațiu și timp. Este vorba de experimentul „Gateway Experience”.

În anii 70 şi 80 CIA devenise interesată în cercetări ştiinţifice din domeniul capacităţilor extrasenzoriale după ce auzise de experimentele psihokinetice ruse. Un producător radio cu extraordinare abilităţi în inginerie şi mecanică, Robert Allan Monroe, crease o tehnică de sincronizare a emisferelor prin intermediul sunetelor de frecvenţă joasă şi scrisese o carte despre propriile experienţe extracorporale. Născut cu o greutate de aproape cinci kilograme şi jumătate, Monroe nu avea studii aprofundate de inginerie, dar a avut un simţ muzical precoce.

El a fost interesat prima dată de impactul sunetului asupra capacităţilor minţii umane. CIA a solicitat un raport despre funcţionarea şi aplicabilitatea acestei tehnici, care ar fi permis stări modificate şi de expansiune a conştiinţei în afara limitelor de spaţiu şi timp, şi conexiunea cu alte planuri ale existenţei.

Raportul a fost declasificat în 2003, iar în 2017 au fost publicate milioane de pagini de experimente în domeniul minţii denumite colectiv Proiectul Stargate. În 1983, raportul de sumarizare a „procesului Gateway” i-a revenit locotenent-colonelului Wayne M. McDonnell, care a făcut apel la toate principiile ştiinţifice – din medicină şi fizică teoretică şi cuantică – pentru a oferi o perspectivă cât mai obiectivă asupra stărilor modificate ale conştiinţei, în acelaşi timp în care a participat el însuşi la program.

Conştiinţa, în forma sa cea mai pură, trece de planul fizic al creierului şi devine energie vibrantă în armonie cu câmpul electromagnetic al pământului. Astfel poate străbate planurile astrale – aceasta era promisiunea procesului Gateway.

McDonnell s-a folosit de cercetările biomedicale ale lui Itzhak Bentov, un om de ştiinţă israelo- american, pentru a înţelege mecanismul fizic al creşterii vibraţiei corporale transformată în conştiinţă expandată.

Procesul Gateway are la bază tehnica sincronizării celor două emisfere – la aceeaşi amplitudine şi frecvenţă –  o vibraţie la unison a inimii care pompează sângele în corp şi a creierului cu propria circulaţie în ventriculele sale.

Citește continuarea AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here