Va deveni obişnuinţă dacă se respecta acest ritm cu suspendările președintelui Igor Dodon. De data acesta i se trage de la refuzul de a promulga legea „anti-propagandă”.

ată ce scria preşedintele Dodon, ieri, pe contul personal de socializare: „Consider că ea (legea) atentează la principiile democrației și încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului, garantate de Constituție și Convenția Europeană a Drepturilor Omului și anume: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie ș.a.”.

Prin aceste modificări se „interzice transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic altele decât cele produse în statele membre ale UE, SUA, Canada și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră” fiind afectată în mod direct Rusia, nota evz.ro.

Reamintim faptul că Dodon a mai fost suspendat de două ori: Prima oară, Dodon a fost suspendat atunci când a refuzat repetat candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării, iar acum câteva zile, Curtea Constituțională i-a suspendat atribuțiile președintelui pe tema numirii mai multor miniștri din guvernul Filip.

Sursa: evz.ro.

1 COMENTARIU

  1. În cazul de față. Dodon are dreptate să se opună unei legi care în vreme ce e declarată ca fiind anti-propagandă, practic interzice puncturi de vedere alternative celor oficiale ale ue/nato, de parcă ăștia ar fi ceva faruri ale progresului, libertății și democrației pe pământ. Doar întrebați-i pe sîrbi despre asta.
    Și în SUA, gașca lui Hillary,Barack & Co., lucrează să interzică difuzarea postului de televiziune Russia Today, care de fapt este cel mai urmărit post în zona Washington DC. Vechile organe de propagandă comuniste, sunt astăzi mai aproape de adevăr decât cei care pe vremuri îi percepeam ca fiind guri de oxigen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here