Clipe dramatice, luni 4 martie, pentru un tânăr în vârstă de 16 ani din comuna turdeană Viişoara! După o ceartă pe reţelele de socializare cu un alt băiat de vârsta lui, odinioară bun prieten, acesta s-a trezit atacat pe nepusă masă, în centrul comunei, de fostul amic şi de tatăl său. Cei doi l-au prins pe adolescentul care încercase să fugă şi- nici mai mult, nici mai puţin – i-au rupt mâna şi nasul din pumnii şi picioarele aplicate cu „generozitate”peste tot! La această oră pe numele celor doi a fost înregistrat un dosar penal privind infracţiunea de lovire sau alte violenţe. 

Andrei e un tânăr înalt şi zvelt, bine dezvoltat pentru cei 16 ani ai săi. A sosit la I.M.L.Cluj însoţit de mama lui, cu mâna în ghips şi nasul fracturat, după bătaia pe care susţine că a încasat-o luni, în faţa magazinului din sat şi sub privirile a numeroşi cetăţeni, inclusiv a prietenei sale! Povesteşte acesta, după ce primeşte aprobarea de la mama lui ca să-mi facă descrierea incidentului: „Am ieşit cu două fete din sat, la magazin. Fetele au intrat să cumpere ceva, iar eu am rămas afară şi le-am aşteptat. Când să iasă,cele două, m-am trezit brusc asaltat de un fost prieten, Remus, însoţit de tatăl său! Ambii îşi parcaseră în apropiere bicicletele, iar eu, intuind ce urmează am luat-o la fugă. Dar m-au prins,repede, şi au început să mă ameninţe şi să mă înjure. Mă certasem în urmă cu câteva zeci de minute cu Remus, pe Facebook fiindcă înjurase de morţi pe o verişoară de-a mea, iar eu i-am atras atenţia să înceteze. El, însă, turbat de furie şi-a mutat obiectul injuriilor asupra mea, „pomenindu-i” şi pe morţii mei – asta când bunicul meu răposase nu demult. Iar eu i-am răspuns pe măsură, fapt care se vede că l-a determinat să-şi cheme şi tatăl în ajutor ca să se răzbune”. Arată mai departe că după injurii cei doi au trecut, rapid, la pumni şi picioare L-au bătut pe Andrei în două rânduri, după următoarea metodă: odată l-a ţinut tatăl şi l-a bătut Remus, iar a doua oară l-a ţinut Remus şi apoi l-a bătut tatăl. Intervine în discuţie şi mama victimei, supărată-foc: „Când m-a sunat băiatul şi mi-a spus ce-a păţit era să fac infarct. Am venit într-un suflet la magazin şi am luat un taxi. Am mers direct la secţia de Ortopedie de la Spitalul Municipal Câmpia Turzii, pentru că băiatul avea şi mâna ruptă, nu numai nasul fracturat, lucru care s-a descoperit la radiografie. De altfel, mâna i-a şi fost pusă apoi în ghips”! Andrei este curând poftit în cabinetul de consultaţii şi se întoarce în scurt timp cu un certificat în care i-au fost recomandate peste două săptămâni de îngrijiri medicale. Totul, cu indicaţia să se întoarcă repede şi cu actele complete referitoare la fractura mâinii, astfel că hârtia i-a fostemisă doar pentru nasul fracturat. Apoi, grăbiţi la culme, fiul şi mama lui îşi iau rămas bun de la toţi cei prezenţi în încăpere părăsesc instituţia medicală, arzând de nerăbdare să rezolve şi actele referitoare la fractura braţului stâng.

Punctul de vedere al I.P.J. Cluj

“La  unitatea de poliție din Viişoara a fostdepusă o plângerepenalăprin care persoanavătămată a reclamatfaptulcă la data de 4 martiea.c., a fostagresatăfizic de doibărbați. A fostînregistrat un dosar penal privindsăvârşireainfracţiunii de loviresaualteviolenţe”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Pompaş, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here