Curtea de Apel Cluj a decis să majoreze cu aproape doi ani pedeapsa la închisoare cu executare primită de Lăcătuș Gavril Daniel. Inițial, el a fost condamnat de Tribunalul Cluj la patru ani și cinci luni, dar instanța superioară a majorat pedeapsa la sase ani și două luni.

”Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului L.G.D. şi aplică pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 2 luni la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, adică 3 ani inculpatul urmând să execute pedeapsa finală de 6 ani şi 2 luni. Menţine restul dispoziţiilor ce nu contravin prezentei decizii”, arată o parte din soluția pe scurt a instanței.

Încă de acum 10 ani, el pretindea că este fie consilier parlamentar, secretar de stat, inalt functionar public MAI, profesor universitar, politician și le promitea clujenilor că poate interveni în favoarea lor la Prefectură, Primărie sau Casa Judeteana de Pensii Cluj. Persoanele care aveau nevoie de ajutorul lui aveau depuse diverse solicitari la instituții. “Intervențiile” lui se făceau contra unor sume de bani.

Procurorii clujeni susțin că Gavril Daniel Lăcătus cerea sume între 1000 și 4000 de lei pentru „rezolvarea” diverselor solicitări, precum pensionare anticipată sau autorizație de construire.

“Ofiterii de politie judiciara DGA-Serviciul Judetean Anticoruptie Cluj au sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj cu privire la comiterea unor fapte de coruptie de catre L.G.D. Printre situatiile pe care pretindea acesta ca poate sa le „rezolve” se numara dosare pentru pensionare pe caz de boala, spatii comerciale din patrimoniul primariei, retrocedari imobile, titluri de proprietate, autorizatii de construire, locuinte sociale, trecerea unui angajat MApN in corpul subofiterilor etc”, arătau procurorii în urmă cu 10 ani.

Spre exemplu, de la un bărbat a cerut 350 de euro și i-a promis că, prin intermediul unor angajați de la IML Cluj, îi va “rezolva alcoolemia”. În fața altor doua victime, Gavril Daniel Lacatuș s-a dat drept apropiat al directorului Casei Județene de Pensii Cluj. De la una dintre victime a primit 1.100 de lei ca să obțină rezolvarea favorabila a pensionarii anticipate, iar de la cea de-a doua a primit 4.000 de lei ca să rezolve o pensionare anticipată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here