Avocații Felicia și Ovidiu Mureșan-Silaghi o acuză pe Violeta Mercea, șefa Filialei Cluj a Partidului Socialist Român (PSR) de înșelăciune imobiliară. Soții Silaghi spun că au cumpărat de la Mercea o casă care era ipotecată la bancă. Chiar dacă au plătit prețul imobilului, Mercea nu a achitat ipoteca, iar banca a executat silit bunul imobil. Avocații au deschis mai multe procese împotriva lui Mercea, iar instanța a dispus rezilierea contractului și a dispus ca politicianul local să returneze 100.000 euro. Violeta Mercea a declarat că, de fapt, soții Silaghi ar trebui să îi mai dea câteva zeci de mii de euro.

Violeta Mercea este șefa Filialei Cluj a PSR și derulează o serie de afaceri imobiliare. În urmă cu mai mulți ani, i-a vândut Feliciei Silaghi un apartament în Cluj Napoca. În urma unui divorț, femeia a hotărât să vândă apartamentul și să se mute. Violeta Mercea i-a propus să cumpere una dintre vilele pe care ea le edificase în zona Făget.

”La bază problemelor se află un  antecontract de schimb. Prin acest antecontract, soții Silaghi s-au obligat  să îi înstrăineze lui Mercea Violeta un apartament de pe strada Meteor, plus diferența de 40.000 euro în schimbul unei case situată pe stradă Făgetului nr. 14C. Casa s-a predat la stadiul de semifinisat. Apartamentul s-a vândut, iar Mercea a încasat atât contravaloarea apartamentului vândut, cât și diferență de bani. La data perfectării antecontractului, pe terenul unde era construită casa există o ipoteca de la BRD pentru 200.000 euro, credit luat de Mercea Violeta, dar înțelegerea a fost că va muta ipoteca pe una din imobilele pe care le are pe SC CASA BELLA SERV IMPEX SRL, având în vedere că sunt patru vile pe care le deține. După încasarea banilor, a urmat o lungă perioadă de amânări și tergiversări  pentru întabularea casei, dat fiind faptul că la data antecontractului nu avea efectuată recepția finală a lucrărilor, până când ne-am dat seama că sunt tergiversări și amăgiri.

Ne-am dat seama că nu se va întâmpla acest lucru, în momentul în care am primit de la cei de la BRD că se execută casa, datorită neplății creditului pe care îl avea doamna Mercea și care nu a fost achitat de către dânsa. Când am confruntat-o la vremea respectivă a spus că se va rezolva, că din cauza celeilalte familii sunt probleme. Menționăm că lângă casa asta mai era o casă cuplată exact la fel, care a fost vândută tot pe antecontract familiei Țanțaș. 

A urmat o perioadă în care  am încercat cu banca să găsim soluții atât pentru noi cât și pentru familia Țanțaș. Această familie a dat un avans  pentru cealaltă casă, dar și până în acest moment se judecă cu Mercea pentru restituirea avansului, deoarece nici ei nu mai au casă, făcând nenumărate vizite la bancă”, spun soții Silaghi.

”Fără casă, banii dați plus un credit!”

Pe de altă parte, liderul PSR Cluj a declarat că, de fapt, ea ar trebui să mai primească câteva zeci de mii de euro de la cei doi avocați.

”Eu nu am timp de așa ceva. Dimpotrivă, dânșii ar fi trebuit să îmi mai dea anumite sume de bani pentru că au stat în locuințele respective fără să aibă acest drept. Oricum, sunt niște procese pe rol și aștept ca instanțele să dea un verdict”, a declarat Violeta Mercea.

”Evident că am acționat-o în instanță pe Mercea Violeta, care invoca tot felul de apărări absurde, ba că diferență de bani este mai mare, ba că a făcut nu știu ce finisaje și acestea nu au fost incluse în prețul achitat, pentru a ne restitui suma de bani achitată.

Pe perioada desfășurării procesului și a executării silite de BRD,  ne-a mai amăgit o dată, spunându-ne că o să ne dea apartamentul de pe strada Meteor nr. 82 ap.1. BRD a executat atât casa noastră, cât și cea a familiei Țanțaș, apartamentul de care făcea vorbire era de asemenea ipotecat la BRD.

După vânzarea caselor, BRD a încasat contravaloarea restantă a creditului și anume 176.000 euro plus cheltuieli de executare. Dar, că să vezi surpriză, sumele obținute de urma vânzării au fost mai mari decât era creanța și astfel excedentul de 10.000 euro a fost virat către Mercea Violeta. Astfel ea a rămas cu un apartament eliberat de sarcini și 10.000 euro, plus un credit stins în integralitate!

Noi am rămas cu un proces ce era în curs la vremea ceea și credite bancare luate, datorită faptului că diferență de bani pe care am dat-o numitei Mercea a fost de pe urma unui credit bancar.

Mai simplu, fără casă, banii dați plus un credit!”, spun cei doi avocați.

Judecătorii au decis că șefa PSR Cluj, Violeta Mercea, este datoare cu 100.000 euro

Păgubiții au dat-o în judecată pe șefa PSR Cluj și au cerut radierea ipotecii și plata a 30.000 euro, bani plătiți în cadrul antecontractului de vânzare-cumpărare. Pe de altă parte, în dosar Mercea spune că, de fapt, ar fi trebuit să mai primească 20.000 euro. Ea spune că imobilul respectiv a costat 120.000 euro, din care soții Silaghi i-au plătit doar 100.000 euro.

În cadrul unuia dintre procese, instanța a considerat că soții Silaghi au achitat diferența de preț de 40.000 euro și contravaloarea apartamentului. Judecătorul a considerat că Mercea i-a vândut lui Silaghi dreptul de folosință al casei din Făget, și nu dreptul de proprietate al imobilului.

Judecătorul a decis că soții Silaghi trebuie să primească înapoi 100.000 euro.

”Instanţa nu poate decât să constate că plata efectuată de reclamanții pârâţi reconvențional nu mai are suport juridic, cât timp lipseşte cauza obligaţiei şi trebuie să le fie restituită”. În cadrul procesului, judecătorul a hotărât să ”dispună rezoluţiunea convenţiei încheiată între părţi, astfel cum a fost materializată prin antecontractul de schimb din data de 03.05.2010 şi chitanţe (…), pentru neexecutarea culpabilă a obligaţiilor asumate de pârâta Mercea Violeta. Admite cererea reclamanților de repunere a părţilor în situaţia anterioară şi dispune obligarea pârâtei să restituie reclamanţilor suma de 100.000 euro, ce a fost achitată pentru dobândirea dreptului de proprietate asupra imobilului situat în Cluj-Napoca, str. Făgetului. Respinge, ca fiind neîntemeiată, cererea reconvenţională promovată de pârâta reclamantă reconvențional Mercea Violeta împotriva reclamanţilor pârâţi reconvenţional SILAGHI CIPRIAN—NICOLAE și MUREŞAN-SILAGHI FELICIA-CRISTINA”, arată hotărârea instanței. Decizia a fost atacată de Mercea, dar instanța superioară a respins cererea.

Liderul PSR Cluj nu poate fi executat

Cei doi avocați nu și-au primit banii de la Violeta Mercea și spun că îi vor face plângere penală pentru înșelăciune. ”Ne-am pregătit toate documentele și vom face plângere penală pentru înșelăciune”, spune Ciprian Silaghi.

Încercând să pună în executare hotărârea prin care Mercea ar trebui să le plătească 100.000 euro soților Silaghi, oamenii și-au dat seama că nu au pe cine executa silit.

”Pe parcursul procesului, apartamentul pe care îl mai avea în proprietate a fost înstrăinat. Toate părțile sociale în SC CASA BELLA SERV IMPEX SRL  au fost cesionate către fiica ei, Muscă Raluca Casiana, la fel ca și părțile sociale din SC GRAND CONSTRUCT SRL și s-a deschis procedura falimentului, la cererea unicului asociat către care a cesionat părțile ei sociale. De asemenea, nu are venituri declarate!

Astfel acum ne-am dat seama că este evidentă înșelăciunea la care am fost parte, având o pagubă de 100.000 euro și un credit bancar. Mai mult, în cadrul procedurii de insolvență la SC Grand Construct SRL, Primăria Cluj Napoca a rămas cu un debit neacoperit de 60.000 lei”, spun soții Silaghi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here