Doi clujeni care au agresat, tâlhărit și violat o femeie din Alba Iulia sunt judecați de peste 7 ani de zile. Inițial, cei doi au fost condamnați la 6 ani şi 8 luni de închisoare, însă judecătorii au decis că procesul trebuie rejudecat.

Motivele de rejudecare a procesului constau în faptul că procesul de fond a fost judecat de nu mai puțin de 6 judecători, ultimul dintre ei, cel care dat sentința, nu a luat în considerare nicio probă! Rejudecarea dosarului va începe în cursul acestei luni.

Agresiunea de care cei doi clujeni sunt acuzați a vut loc în noaptea de 6/7 ianuarie 2012., iar dosarul a fost trimis în judecată în 2015. Victima, o femeie din Alba Iulia, a sesizat ulterior poliţia în legătură cu faptul că doi bărbaţi (D. George şi G. Alin) au pătruns în locuinţa acesteia fără drept, prin forţarea uşii de acces în apartament, şi au obligat-o, prin violenţe fizice (lovituri cu palmele şi pumnii) să întreţină relaţii sexuale orale cu aceştia. 

Cei doi au venit la Alba Iulia pentru a recupera suma de 700 de lei împrumutată de către femeie, în 2010, de la unul dintre ei, datorie care ar fi fost preluată de către prietenul acesteia. Cei doi atacatori au fost identificaţi de poliţie şi au fost reţinuţi pentru cercetări în 9 februarie 2012. Au declarat că au consumat băuturi alcoolice la Turda, după care s-au deplasat la Alba Iulia cu scopul de a recupera suma de bani. Au spart uşa apartamentului, au intrat în interior şi au recurs la ameninţări la adresa femeii şi a prietenuluin acesteia. La un moment dat, femeia s-a închis în dormitor de unde a sunat la 112. Nu a reuşit să relateze cele întâmplate, pentru că în cameră a intrat, după ce a spart uşa, G. Alin, care i-a smuls telefonul din mână şi l-a băgat în buzunar. Ulterior, cei doi bărbaţi din Cluj au obligat-o pe victimă să întreţină relaţii sexuale orale cu ei. ”După consumarea actelor sexuale orale, inculpatul G. Alin i-a spus persoanei vătămate că aşa cum a găsit-o o dată o vor găsi şi pe viitor, să nu anunţe poliţia, pentru că după poliţie va veni şi ambulanţa, iar el va merge bucuros la închisoare şi faptul că  până la data de 28 februarie 2012 să îi restituie presupusa datorie în valoare de 1.500 lei”, se precizează în rechizitoriul procurorilor. În final, cei doi bărbaţi de 30 de ani, respectiv 32 de ani, au fost condamnaţi fiecae la câte 6 ani şi 8 luni de închisoare. Cauza a ajuns la Curtea de Apel, unde s-a constatat că probele nu au fost administrate corect de către Tribunal.

Citeste si Din eroarea unui procuror, Tribunalul a eliberat din arest doi violatori periculoși

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here