Doua bombe in stare de functionare au fost descoperite in albia unui rau din judetul Bacau de catre doi copii care se aflau la scaldat, proiectilele fiind ridicate in conditii de siguranta de catre pirotehnisti.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, cele doua proiectile perforante, de calibru 57 milimetri, au fost gasite de cei doi baieti in albia raului Trotus, in localitatea bacauana Goioasa, in timp ce se aflau la scaldat.

Ulterior, cei doi copii au fugit spre sat si au anuntat primul localnic care le-a iesit in cale, acesta sunand la numarul de urgenta 112 si solicitand interventia pirotehnistilor.

„In urma sesizarii primite, echipa pirotehnica deplasata in zona a desfasurat misiunea specifica de asanare, cele doua proiectile fiind ridicate in conditii de siguranta si transportate la un depozit special amenajat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau. Evident, copiii au fost expusi pericolului, avand in vedere ca aceste elemente de munitie, in ciuda faptului ca provin din timpul conflictelor militare desfasurate in timpul razboaielor mondiale, sunt in stare de functionare”, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu, potrivit Mediafax.

Alte doua elemente de munitie, un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri si o bomba de aruncator de calibru 82 milimetri, au fost ridicate de pirotehnisti si din localitatea bacauana Radeana, acestea fiind descoperite de muncitorii unei firme de constructii in timpul reabilitarii unui pod.Ionut Chiperi

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here