În urma decesului unui bărbat în vârstă de 63 de ani, doi agenți de poliție au fost reținuți pentru 24 de ore, aceștia sunt cercetați într-un dosar de loviri sau vătămari cauzatoare de moarte.

Procurorul care instrumentează cazul bărbatului din Piteşti, decedat în timp ce era imobilizat de poliţişti, a anunţat că doi agenţi de Poliţie au fost reţinuţi duminică, pentru 24 de ore. Procurorul a mai anunţat că în acest caz s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declaraţiilor martorilor şi a rezultatelor necropsiei.

„Au fost reţinuţi doi poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declaraţiile martorilor şi raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, ţin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul. Ancheta va continua, a anunţat procurorul. Medicul legist al cazului de la Piteşti a declarat că bărbatul imobilizat de poliţişti a avut o moarte violentă. Bărbatul a murit asfixiat şi a avut mai multe traumatisme. Un bărbat de 63 de ani, din Piteşti, a murit vineri la puţin timp după ce a fost imobilizat de poliţişti. Bărbatul consuma băuturi alcoolice la o masă a unui restaurant unde izbucnise un incendiu.

Citește și: DNA Cluj a arestat un șef de poliție

Sursă: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here