Doi polițiști locali de la Primăria Cluj Napoca, Traian Julean și Florin Cioban, au fost reținuți pentru că au bătut un cerșetor bătrân căruia i-au rupt mâna. Ulterior, Julea și Cioban l-au filmat pe bătrân în timp ce îi dădeau 500 de lei pentru a semna un acord prin care bătrânul nu mai putea depune o reclamație împotriva celor doi.

”Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult de 60 de zile, sau care a produs vreuna dintre următoarele consecinţe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani”.

Traian Julean

Șefii Poliției Locale Cluj au declarat că au auzit despre aceaste rețineri dar nu au alte informații oficiale.

S-au filmat singuri când îl mituiau pe cerșetor

Principala probă a acuzării este o filmare video pe care Foaia Transilvană a prezenat-o în cadrul articolului cu cerșetorul bătut de agentul Julean. Cei doi l-au filmat pe bătrânul cerșetor în timp ce îi dădeau suma de 500 de lei pentru a renunța la orice acuzație. Fapta a avut loc în vara anului 2020, dar până în prezent polițiștii de la Secția 1 de Poliție Cluj au mușamalizat puternic dosar.

Abia după ce Foaia Transilvană a prezentat filmarea, lucrurile au început să se miște cu celeritate.

Unul dintre ei, agresorul, i-a dat suma de 500 de lei.

”Iei nu te tot uita. Numără-i acolo”, îi spune polițistul agresor, în timp ce îl îndeamnă pe cerșetor să numere banii.

La întrebarea victimei, ”amu să văd ce fac cu mâna asta”, al doilea polițist local răspunde: ”aia trece. cumpărăm noi o cremă că tătă lumea și-o rupt mâna”.

Interesul mare al celor doi polițiști locali era de-al pune pe Ispas să semneze un acord că nu mai are pretenții de la ei. De fapt, era un acord prin care cerșetorul înțelegea să nu mai depună nicio reclamație penală împotriva celor doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here