Kocsis Zsolt e un tânăr lucrător în construcţii din Cluj-Napoca, domiciliat în proximitatea Gării CF Cluj-Napoca. În noaptea de vineri spre sâmbătă, a săptămânii trecute, acesta petrecuse împreună cu colegii de serviciu la “Septemberfest”. Spre dimineaţă, ajuns în zona casei sale, s-a oprit împreună cu unul dintre ei la bancomatul aflat vizavi de Gară. Şi-a scos nişte bani, după care cei doi au intrat în şaormerie unde şi-au cumpărat câte o şaormă. Apoi s-au aşezat pe nişte scări, într-un mic gang, şi s-au apucat de mâncat. Nu a durat mult şi au fost atacaţi de un grup de trei tineri – se pare în scop de jaf. Doar intervenţia clienţilor din magazin i-a salvat, nu înainte însă ca Zsolt să încaseze o bătaie cruntă!

 

Luni, 10 septembrie, tânărul îmi arată – în sala de aşteptare a I.M.L.Cluj – gura „cheală” de dinţi în partea ei superioară, inclusiv de canini. Mărturiseşte că pe deasupra s-a ales şi cu maxilarul fracturat de pe urma atacului la care a fost supus sâmbătă, în jurul orei 2.30 dimineaţa, din partea unui grup de trei tineri, vizavi de gara CF Cluj-Napoca. Povesteşte acesta: “Fusesem la “Septemberfest” cu colegii de muncă şi, la întoarcerea spre casă, am rămas cu unul dintre ei, vecin cu mine. Ni s-a făcut foame, aşa că am intrat în şaormerie – dar asta numai după ce am scos nişte bani de la bancomat. Apoi ne-am aşezat pe treptele de la un mic gang, lângă şaormerie – eu cu o treaptă mai sus, colegul mai jos – şi am început să mâncăm, povestind de-ale noastre… Brusc, ne-am trezit în faţă cu un tânăr care s-a legat de el, iar eu am intervenit rugându-I să-l lase în pace. Atunci  au apărut, ca din pământ, alţi doi care au sărit, efectiv, pe mine, fără să zică ceva, în timp ce celălalt îl lovea pe colegul meu. Luat prin surprindere de forţa loviturilor celor doi, am leşinat şi m-am trezit doar după o perioadă de timp nedefinită, când a venit ambulanţa. Mă aflam la pământ, într-o baltă de sânge, cu dinţii căzuți pe lângă mine. Am aflat după aceea că au încercat să-mi umble şi pe la buzunare, dar n-au avut vreme fiindcă au ieşit clienţii de la şaormerie, iar ei şi-au luat tălpăşiţa. Dar nu-i nimic, exact acolo se află instalate două camere de supraveghere şi sper că nu va fi o problemă pentru poliţişti să-i identifice!” Zsolt arată mai departe că a fost transportat de urgenţă la U.P.U., unde medicii i-au făcut radiografii, transferându-l apoi la Clinica de Chirurgie Maxilofacială. “Mi-au acordat îngrijiri serioase şi m-au ţinut acolo până la ora 7.00 dimineaţa, după care m-au lăsat acasă – iar eu am venit azi, la prima oră la I.M.L., ca să-mi scot certificat şi să depun apoi plângere la Secţia 1 de Poliţie. Din păcate, exact acelaşi maxilar mi-a mai fost rupt, în 2012, tot dintr-un pumn – iar acum chiar că nu ştiu când mi se va prinde la loc”, adaugă tânărul, cu o privire plină de deznădejde… Este poftit, curând, în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat în care legiştii i-au recomandat aproape o lună de îngrijiri medicale.

„La Secţia 1 Poliţie din Cluj-Napoca a fost depusă o plângere sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. La această oră se fac cercetări în vederea identificării agresorilor şi tragerii lor la răspundere penală”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here