Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump a amenințat cu distrugerea Iranului într-o postare publicată pe Twitter duminică, postare care a stârnit îngrijorarea populației privind posibilul conflict dintre cele doua state, conflict care a escaladat in ultima vreme, transmite AFP și Reuters, citate de către cei de la Agerpres.

„Dacă Iranul doreşte să se lupte, va fi sfârşitul oficial al Iranului. Fără ameninţări, vreodată, la adresa SUA”, a avertizat președintele Statelor Unite, Donald Trump.

Tensiunile dintre cele două state au crescut enorm după ce SUA au anunțat desfășurarea in Golf a portavionului Abraham Lincoln și a bombardierelor B-52, americanii simțindu-se amenințați de cei din Iran.

Trump a sancționat economic Iranul, pe lângă întărirea prezenței militare în regiune.

Ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif a minimalizat sâmbătă posibilitatea unui noi război în regiune. La încheierea unei vizite în China, Zarif s-a declarat „sigur (…) că nu va exista un război deoarece noi nu dorim conflict şi pentru că nimeni nu îşi face iluzii în privinţa capacităţii sale de a înfrunta Iranul în regiune”, conform agenţiei Irna, citată de AFP.

Teheranul a considerat manevrele SUA ca fiind un război psihologic, pe lânga jocul politic al americanilor.

Timiș Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here