sursă foto - Liliana G./ Facebook

Poliția a deschis dosar penal în cazul unor membri ai unei familii care au decis să își îngroape singuri mama, după ce autoritățile le-au transmis că nu pot să cheme pe nimeni în zi de duminică să astupe groapa.

Aurica Gheorghe, de 66 de ani, din comuna Frecăţei, satul Teliţa, judeţul Tulcea, este una dintre victimele răpuse de SARS-COV-2.   

Femeia avea mai multe boli şi cântărea peste 300 de kilograme. Vineri, 2 octombrie, a acuzat o durere în gât, iar fiicele sale au chemat Ambulanţa. Cum cadrele medicale de pe Ambulanţă au descoperit că are şi temperatură, au decis să-i facă şi testul pentru depistarea COVID 19, iar pe moment i-au administrat algocalmin şi oxigen, spune Liliana, una dintre fiice, potrivit publicației Adevărul.  

„Ne-au zis că nu cred că are COVID, însă s-au consultat şi au decis să-i facă testul ca să excludă această variantă. Nu ne-a zis nimeni să intrăm în izolare“, mărturiseşte Liliana.   

A doua zi, ea a plecat la Tulcea, la serviciu. La un moment dat şi-a sunat mama să vadă dacă este totul în regulă. „Chiar a râs şi părea bine. A fost conştientă până în ultima clipă“, spune tânăra. 

Numai că spre seară, starea femeii s-a agravat şi când a ajuns la ea una dintre fiice, a observat că se învineţeşte. A doua zi, în jurul orei 11.00, Aurica Gheorghe a murit. Imediat, Anişoara, fiica cea mare, spune că a sunat la 112 ca să anunţe că mama lor a murit. „Era ora 11.23. am fost direcţionată la Ambulanţă şi la telefon am spus că mama mea, căreia i s-au prelevat şi probe pentru testul COVID, a murit. A venit şi Salvarea la noi acasă şi doamna asistentă mi-a arătat că mama nu mai are nicio funcţie vitală. A rămas să aşteptăm rezultatul testului“, spune femeia.   

Când au aflat că este infectată cu SARS-COV-2  

Cele trei fiice şi tatăl lor, Sava, au început să se ocupe de înmormântare: i-au cumpărat sicriu, cel mai mare găsit pe piaţă, pentru a încăpea cadavrul, au vorbit la casa mortuară pentru a pregăti mortul. Nu le-a fost uşor. „Am scos-o din casă cu pătura, că nu a încăput coşciugul pe uşă. Ne-a fost foarte greu să o ducem la maşină şi de acolo la Biserică, la casa mortuară“, spune fiica decedatei.  

În momentul în care au ajuns în faţa casei mortuare, una dintre surori a fost sunată de cei de la Direcţia de Sănătate Publică, care i-au spus că mama lor este infectată cu noul coronavirus. „Era 17.38, că m-am uitat la ora apelului. Ne-a spus să dispară toată lumea de la casa mortuară că vor veni să sigileze sicriul şi să dezinfecteze biserica şi casa. Am închis şi am plecat acasă“, continuă Liliana să povestească drama acelei zile.   

Citește continuarea – „Am sigilat sicriul cu celofan găsit prin biserică“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here