Ministerul Public, condus pe rând de Laura Codruța Kovesi și apoi de Augustin Lazăr, proaspăt pensionat, bate pasul pe loc într-un dosar penal deschis în anul 2009 care vizează retrocedarea a 21 de mii de hectare de pădure. În dosar sunt implicați mai mulți lideri UDMR, precum primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, și fostul ministru al Sănătății, Hajdu Gabor,scrie Dan Tănasă pe blog.

În 2009 am formulat o plângere penală pe numele lui Raduly Robert Kalman și Hajdu Gabor după apariția în paginile cotidianului Informația Harghitei a unui amplu articol despre falsul grosolan în cazul escrocheriei Bunurilor Private Ciuc, scrie Dan Tănasă.

În această escrocherie sunt implicați mai mulți membri UDMR. Afacerea vizează retrocedarea a 21 de mii de hectare de pădure cu o miză de 50 de milioane de euro.
Plângerea penală din 2009 vizează fapte penale de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declarații și nerespecarea hotărârilor judecătorești. Plânegrea a fost adresa Ministerului Public, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Zilele trecute am solicitat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș informații cu privire la stadiul anchetei în dosarul nr. 813/P/2009.

Cu această ocazie am aflat că dosarul în cauză a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș încă din 2009 sub numărul 150/P/2009. Acest dosar a stat din anul 2009 până în anul 2015 în sertarele acestui Parchet pentru ca mai apoi să ajungă la Curtea de Apel Târgu Mureș de unde nu s-a mai întors niciodată.

Cum este posibil ca Ministerul Public, condus pe rând de Laura Codruța Kovesi și apoi de Augustin Lazăr, proaspăt pensionat, să blocheze un dosar penal care vizează un fals grosolan în baza căruia se încearcă retrocedarea a 21 de mii de hectare de pădure? De ce procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș nu mișcă un deget, mulțumindu-se să constate doar că nu se face nimic în acest dosar?

Sursa: cotidianul.ro

1 COMENTARIU

  1. Strigător la cer! Pământul ne-apărat, este pământ ne-meritat. Păi dacă statul nu apără nici ceea ce e al său, atunci nu publicul ar trebui să o facă? Proprietatea statului e de fapt proprietatea publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here