Vergil Chițac

Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul senatorului PNL Vergil Chiţac.

Conform presei, acesta ar fi infectat mai multe persoane cu coronavirus.

Potrivit unor reprezentanţi ai Parchetului, procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz, iar în urma anchetei se va stabili dacă senatorul în cauză a respectat toate măsurile de prevenire a răspândirii virusului sau nu.

Conform Agerpres, după reuniunea NATO de la Bruxelles, Secretariatul general al Adunării NATO a emis un document (6 martie) prin care anunța depistarea pozivită cu coronavirus a unuia dintre membrii delegației franceze. Vergil Chițac a participat la această întâlnire.

Ulterior, Vergil Chițac a luat parte la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL (9 martie), unde au fost prezenţi aproximativ 100 de liberali, inclusiv premierul Ludovic Orban.

Chiţac susţine că a aflat de documentul emis de NATO la data de 9 martie, iar în aceeaşi zi a contactat un medic, care i-a spus să stea liniştit dacă nu are simptome.

Mai târziu, Vergil Chiţac şi alţi trei participanţi la şedinţa BPN au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunţat că va sta 14 zile în izolare, chiar dacă rezultatul testului pe care l-a făcut a ieşit negativ.

Vergil Chiţac se află internat în prezent la Secţia Terapie Intensivă din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

sursă- https://www.gandul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here