ministru gabriel sandu in fata la dna

Dosarul Microsoft III, in care sunt judecati fostul ministru din Guvernul Boc, Gabriel Sandu, dar si oamenii de afaceri Claudiu Florica si Dinu Pescariu, va fi reluat la ICCJ de catre un complet de trei judecatori.

Aceasta decizie a fost luata pe baza faptului ca judecatorul Geanina Arghir a intrat in procedura de pensionare la finalul lunii ianuarie, astfel incat va fi inlocuita de un nou judecator. Informatia a fost confirmata de avocatii dosarului, Alexandru Chiciu si Dan Chitic.

Avand in vedere aceasta schimbare, conform stiripesurse.ro, martorii din dosar vor fi reaudiati.

DNA a dispus in luna septembrie a anului 2017, trimiterea in judecata a fostului ministru, a fostului sef al Microsoft Romania Calin Tatomir si a oamenilor de afaceri Claudiu Florica si Dinu Pescariu, fiind acuzati de procurori ca au prejudiciat cu statul cu peste 51 de milioane de euro.

”In conditiile in care, in luna aprilie 2009 expira contractul comercial privind inchirierea de licente Microsoft nr. 0115RO/15.04.2004, inculpatul Sandu Gabriel, in calitate de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, cu incalcarea dispozitiilor legale si la instigarea inculpatilor Florica Claudiu Ionut si Pescariu Dinu Mihail, a depus diligentele necesare pentru incheierea unui nou contract de inchiriere software”, potrivit DNA.

Conform presei, acest lucru nu putea avea loc decat prin organizarea unei licitatii publice. Pescariu si Florica, pentru a fi favorizati in castigarea licitatiei publice, prin intermediul unui om de afaceri, au luat legatura cu ministrul de la acea vreme, caruia i-ar fi dat mita 2,2 milioane de euro.

Potrivit procurorilor, „in urma intelegerii avute de Pescariu Dinu Mihail si Florica Claudiu Ionut cu ministrul Sandu Gabriel, acesta din urma a aprobat documentatia de atribuire aferenta procedurii de licitatie deschisa, initiata pentru „Achizitionarea dreptului de utilizare de produse software prin inchiriere cu opţiune de cumparare”. Documentatia care a stat la baza licitatiei (referat de necesitate si caiet de sarcini) continea conditii restrictive nejustificate de participare la licitatia organizata de catre MCSI, fiind favorizata in acest mod D.Con-Net AG, in calitate de lider al unei asocieri din pare facea parte si firma Dim Soft SRL”, a mai precizat sursa mentionata.

Citeste si https://gazetadecluj.ro/martor-din-dosarul-microsoft-dus-degeaba-la-iccj/

Sabina Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here