La începutul verii acestui an, la Facultatea de Chimie din Cluj-Napoca a fost găsit un dosar care ar fi conținut informații de pe vremea Securității. La acel moment, cadrul didactic care a găsit dosarul nici măcar nu a anunțat conducerea facultății sau autoritățile competente, deși acestea ar fi trebuit să fie puse în temă primele.

Acum, în urma unei petiții electronice, CNSAS anunță că dosarul respectiv ar fi fost rupt și aruncat la gunoi de către profesorul care l-a găsit. Există câteva probleme principale în acest sens, precum: cu ce drept a putut face asta profesorul care deținea un document de importanță națională, de ce nu este sancționat și, mai ales, de unde există siguranța că dosarul respectiv chiar a fost rupt?

Mai mult decât atât, înștiințarea arată că documentele ar fi fost „deteriorate” și că ar fi conținut informații despre facultate. Cine spune asta și cum putem fi siguri? Din toate acestea, putem deduce doar că CNSAS a luat de bun tot ce a afirmat persoana respectivă, fără a face verificări sau investigații.

Încă o dată când nu se va face dreptate, din muncă superficială și comoditate.


Citește și: Facultatea de Chimie transpiră prin toți porii securisme

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here