Patru persoane au fost grav rănite miercuri seară, la Viena, în două atacuri cu cuţitul; un afgan fiind reţinut, fără a fi cunoscut motivul acestor incidente şi fără a putea fi stabilită o legătură între ele.

Incidentele au avut loc în cel de-al doilea district al Vienei, care include celebrul parc Prater, precum şi hub-ul de transport Praterstern. „Un bărbat a atacat o familie – tatăl, mama şi fiica de 17 ani – cu un cuţit. Cele trei persoane au fost grav rănite şi viaţa lor este în pericol“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, ulterior precizând că victimele sunt cetăţeni austrieci. „O jumătate de oră mai târziu a avut loc un al doilea atac, la Praterstern, unde o persoană a fost grav rănită, viaţa fiindu-i pusă în pericol. Nu ştim în ce măsură există o legătură între cele două agresiuni, iar motivele rămân neclare“, a declarat el.

Întrebat ce se ştie despre agresor, purtătorul de cuvânt a răspuns: „Absolut nimic. Ştim că suntem în căutarea unui bărbat“. Un bărbat, cetăţean afgan, a fost arestat ulterior, în legătură cel de-al doilea atac, dar nu sunt disponibile alte detalii, iar legăturile între înjunghieri rămân neclare, conform purtătorului de cuvânt. Viena nu s-a confruntat cu atacuri mortale din partea militanţilor islamişti, aşa cum s-a întâmplat în Paris, Berlin şi Bruxelles, începând din 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here