Aeroport Avram Iancu Cluj

UPDATE: Mai mulți pasageri au făcut scandal, oamenii fiind nemulțumiți că au fost duși în carantină forțată. Potrivit presei locale, toți au fost duși la Sala Sporturilor, iar de acolo vor fi trimiși la centrele de carantină din fiecare județ.

Potrivit prefectului Clujului, aceștia vor fi plasați în carantină oricum, întrucât procedura este obligatorie pentru toți pasagerii proveniți din zone roșii.

„Nu merge cu refuz, acestea sunt regulile. Vin din zone rosii și carantina e obligatorie. Cei de Cluj vor fi carantinați la noi, acolo unde au mai sunt locuri. Cei din celelalte județe vor fi duși la Sala Sporturilor unde vor aștepta să vină cei de la ISU din județele lor să îi transporte la ei în carantină. Nu ajută pe nimeni că e scandal. Toți vor ajunge în carantină, conform reglementărilor în vigoare”, a spus Mircea Abrudean.

_______

Știrea inițială:

Astăzi au aterizat pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj aproximativ 700 de persoane care s-au întors din localități din ”zona roșie” cu transmitere a COVID-19. Informația a fost confirmată de directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo:

”Am avut zboruri astăzi din Germania și Franța si toti pasagerii obligatoriu trebuie să intre în carantină. Este vorba de aproximativ 700 de persoane”, a declarat David Ciceo.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Mihai Moisescu nu a putut fi contactat telefonic pentru a oferi informații cu privire la locul unde vor fi plasați în carantină persoanele care au aterizat astăzi la Cluj-Napoca.

Potrivit unor surse, Spitalul Clinic Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a ajuns la capacitatea maximă de internare a persoanelor infectate cu coronavirus, urmând ca următorii pacienți să fie transferați la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” Cluj-Napoca.

Citește și: Solicitare din partea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca: Vă rugăm să ne ajutați să ne protejăm personalul medical

Cu toate acestea, primarul Emil Boc a dat asigurări că medicii au situația sub control, iar numărul cazurilor de infectare în județul Cluj nu a crescut alarmant. Mai mult, Emil Boc a spus că nu există pacienți din județul Cluj la terapie intensivă.

„Pe ce înseamnă județul Cluj, nu vă pot da detalii pentru că nu vreau să încalc disciplina militară stabilită. Autoritățile statului au aceste informații și vreau să vă spun că este un număr cu mult sub 50 de persoane din județul Cluj care sunt la Spitalul de Boli Infecțioase. Situația este încă sub control, nu sunt persoane în stare critică, nu au nevoie de terapie intensivă sau de ventilație. Partea plină a paharului este că pacienții nu sunt într-o situație critică. Mai multe date se comunică de la nivel central, aceasta este disciplina militară care se aplică în situații de urgență și vi se comunică aceste date periodic, oficial. Numărul nu a crescut alarmant. Sub chiar 35, ca să ne apropiem și mai mult”, a arătat edilul clujean. 

2 COMENTARII

  1. Ce cautati mai IDIOTILOR in tara ??? mai ales acum , sau a-ti asteptat pomana de la cel pe care l-ati votat 3 zile la rand ??? Cine deconteaza , in primul rand transportul si apoi posibilitatea transmiterii VIRUSULUI ??? Voi cei care veneati in VACANTE , cu cateva sute de euro in buzunar si niste <> frumos impachetate si colorate ??? Si aveati pretentia sa va astepte prietenii si rudele cu gratare si gaini fripte !!! Ca de , erati diasporezi !!! Unde va sunt astazi MILIOANELE de euro ??? De ce nu-i schimbati ca sa reduceti presiunea asupra unui leu tot mai JIGARIT pe zi ce trece ??? Va spun eu . Ati venit din raiul occidental , unde ati fost SCLAVI benevoli !!!

  2. legionarule# ….si cu asta va-ati pupat pe bot de Euroi… Eu cu euroiii pot sa-mi duc veacul in Austria,,,,,, stai tu la gratar cu wc-ul in curte si cu tancul la poarta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here