În timp ce guvernele cad, iar politicienii votează ordonanțe și hotărâri de urgență în miex de noapte, proiectele de sute de miliarde de lei care ar fi trebuit finalizate pănă acum, sunt lăsate de izbeliște.

Două mari proiecte de infrastructră care îi vizează direct pe clujeni bat pasul pe loc de ani de zile.

Autostrada Brașov – Cluj – Borș (Transilvania), un proiect de 12,8 miliarde de lei, ar trebuit să fie gata până în 2018 pe porțiunea dintre Târgu Mureș și Borș. Pe unele segmente lucrările nici n-au început. Un alt proiect de infrastructură, Autostrada Sebeș – Turda (2,7 miliarde de lei) trebuia finalizată integral în 2017, însă până în acest moment nu se circulă pe niciun lot.

La nivel național, există 158 de proiecte de investiți publice semnificative, cu o valoare actualizată de 198,3 miliarde de lei. Pentru 51 de proiecte, stadiul fizic de implementare este 0, în timp ce 64 sunt în curs de implementare. Sunt 43 de mari proiecte care au fost executate 100%, dar care nu sunt închise financiar din cauza sentințelor civile, disputelor, arbitrajelor și a altor probleme legale, pentru care statul mai are un rest de plată de circa 9,1 miliarde de lei.

Citeste si Licitația pentru 26 de km din Autostrada Transilvania a fost anulată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here