Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat că se vor tăia două sporuri pentru bugetari. Este vorba despre sporul de calculator și sporul de confidențialitate care ”nu ar trebui să existe”.

„Realmente, sunt categorii de bugetari care muncesc foarte mult și merită motivați și, în același timp, bugetari care lucrează în condiții dificile. Aceștia trebuie sprijiniți acolo unde sunt sporuri anapoda, în momentul în care le luăm la puricat, unul câte unul, punem degetul pe rană și, fie le acordăm într-o sumă fixă, dacă vor fi necesare, dar unele vor i eliminate”, a spus Turcan.

Scopul eliminării unor sporuri „nu este să faci rău bugetarilor”.

Despre sporul de antenă, Turcan a spus că ar trebui să fie acordat într-o sumă fixă. „Dacă există un nivel de radiații sau expunere la radiații, funcționarii să fie recompensați”, admite ministrul Muncii.

Despre sporul de calculator nu are, însă, aceeași părere.

„Nici nu ar trebui să existe (spor de calculator – n.r.), din punctul nostru de vedere, și vom propune eliminarea. Așa cum am propune eliminarea și pentru sporul de confidențialitate. Dacă lucrezi într-un domeniu care presupune confidențialitate, nu trebuie să fii răsplătit pentru faptul că respecți legea”, a mai spus ministrul Turcan, conform StiripeSurse.

Citește și: Membru fondator USR demisionează, deciziile se țin lanț

1 COMENTARIU

  1. Manechina din vitrină cu fatza de ceară ( tzurcana) revarsă tot felul de bazaconii ajutată de ” mandolina” natziunii ca scuză ptr.a se prelungii taierea sporurilor nesimtzite a bugetarilor ( o nouă lege a salarizării la sfântul așteaptă ) aceiași strategie de prostit ” boborul” au adoptat și la inceputul pandemiei din solidaritate se vor diminua salariile cu un anumit procentaj care nu a mai fost implementat veci pururi pomenire,ei cu salarii babane ,sporuri pe măsură,pensii nesimtzite + joburi la stat restul cu creșteri de pretzuri, utilitătzi ,pensii mărite canci,impozite după inflatzie ,in Românica normală uni trăiesc ,altzi scrășnesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here