O notă de informaţii transmisă DNA din dosarul lui Daniel Dragomir arată că ofiţerii SRI erau implicaţi în „documentarea şi dezvoltarea informaţiilor ce făceau obiectul cauzelor aflate în instrumentarea Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe şi Serviciului Ploiești”.

Nota de informaţii a Serviciului Român de Informaţii a fost trimisă la DNA în 2014 după ce Direcţia condusă la acea vreme de Laura Codruţa Kovesi a solicitat informaţii despre activitatea lui Daniel Dragomir în cadrul Serviciului.

Lumea Justitiei publica in exclusivitate o nota trimisa de SRI catre DNA, in care se recunoaste cat se poate de clar ca ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii au fost implicati in dosarele aflate in instrumentare la parchetul anticoruptie. Mai exact, “implicati in documentarea si dezvoltarea informatiilor ce faceau obiectul cauzelor”. Iar asta s-a intamplat cel putin in perioada de glorie a celebrului „Binom SRI-DNA”, cand SRI era condus de generalul Florian Coldea, iar DNA de Laura Kovesi.

Nota pe care o prezentam in cele ce urmeaza a fost trimisa de SRI la DNA in dosarul in care “Binomul” l-a executat pe colonelul SRI (r) Daniel Dragomir (foto 2). Este vorba despre dosarul in care Dragomir a fost saltat de DNA, tinut 192 de zile in arest preventiv, pentru ca in final parchetul anticoruptie sa obtina cu chiu cu vai o condamnare de 1 an inchisoare cu suspendare la Tribunalul Bucuresti, in faza de fond. Concret, nota SRI a fost trimisa la DNA in cursul anului 2014, dupa ce parchetul anticoruptie, condus la acea vreme de Laura Kovesi, a solicitat informatii despre activitatea colonelului Dragomir in cadrul Serviciului Roman de Informatii.

“Contextul in care lt. Col. Dragomir Daniel a contactat ofiterii SRI care erau implicati in documentarea si dezvoltarea informatiilor ce faceau obiectul cauzelor aflate in instrumentarea Sectiei de combatere a infractiunilor conexe de coruptie si a Serviciului Teritorial Ploiesti din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie”, se arată în nota de informaţii, publicată de luju.ro.

În dosarul respectiv, în decembrie 2016, Daniel Dragomir a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la un an de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri, decizia nefiind definitivă. În acelaşi dosar fiind condamnată şi soţia sa, tot la un an de închisoare cu suspendare.

Materialul complet aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.