În fața unei instanțe de tip comercial de la Washington, Alexander Adamescu a prezentat informații obținute de foști spioni români. Aceștia au fost plătiți printr-o firmă de la Londra, transmite Radio Europa Liberă.

CE SPUNE RADIO EUROPA LIBERĂ:

Cu ajutorul unor presupuse mărturii anonime și informații obținute de acești investigatori privați, angajați de Nova Group, companie controlată de fiul omului de afaceri, Dan Adamescu, încearcă să obțină în procesul în desfășurare despăgubiri de peste 300 de milioane de euro de la statul român în contul falimentului înregistrat de societatea de asigurări Astra Asigurări. Dan Adamescu a fost trimis în 2016 în judecată de DNA pentru fapte de corupție care au dus la prejudicierea Astra Asigurări cu sume de 800 de milioane de lei. Între timp, omul de afaceri a decedat, dar fiul său se folosește de informațiile strânse de firma sa pentru a scăpa de extrădarea în România, pe de o parte, iar pe de alta, pentru a scoate bani de la statul român.

Dovezi compromițătoare despre Kovesi

Dintr-un document obținut de Europa Liberă, trimis de avocații companiei Nova Grup la tribunalul comercial din Washington al Băncii Mondiale, reiese că firma de spionaj care a lucrat pentru Alexander Adamescu a căutat probe compromițătoare despre generalul SRI – Cristian Bizadea, despre fostul procuror-șef al DNA, actualmente procuror-șef european, Laura Codruța Kovesi, de asemenea despre ex-premierul Victor Ponta și șefi din Fisc și ai Autorității de Supraveghere Financiară. Alexander Adamescu a încercat să folosească informațiile obținute de acești investigatori privați ca probe în instanțele britanice care i-au judecat extrădarea în Româna.

Acum, aceste informații sunt reluate și folosite în procesul comercial care se desfășoară în Statele Unite. Ultimul termen al acestei dispute a fost pe 12 aprilie, iar următorul termen va fi în luna iunie.

Raportul prezentat de avocații Nova Group conține însă exclusiv mărturii sub anonimat atribuite unor martori, multe dintre aceste declarații relatând mai degrabă opinii decât fapte. Documentul cuprinde inclusiv afirmații potrivit cărora cancelarul german Angela Merkel ar fi fost implicată într-o conspirație împotriva afacerilor familiei Adamescu.

Citește și: Kovesi sau Geonă? S-a bătut palma pentru finaliștii din 2024

Sursă: flux24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here