Liderul PSD, Liviu Dragnea, a venit cu o replică neaşteptată, după ce Rise Project a scos la iveală faptul că ar fi suspect într-un caz de spălare de bani în Brazilia. Dragnea le-a spus jurnaliştilor, ironic, că a fost prins în timp ce vindea portocale pe plajă.

„Doar văd o foarte mare disperare înainte de congres. M-au prins când vindeam portocale pe plajă. Îmi asum asta. „, a spus Liviu Dragnea înainte de şedinţa PSD.

Liderul PSD a fost destul de rezervat în declaraţii, însă, întrebat dacă îl cunoaşte pe Mugurel Gheorghiaș, un alt suspect din dosarul cu pricina, Dragnea a spus: „Cred că îi cunosc tot neamul. Şi strămoşii lui. Am mai discutat de acest subiect, am lămurit.”

Potrivit Rise Project, Liviu Dragnea este suspectat că ar fi folosit bani proveniți din afaceri corupte din România la achiziția de proprietăți pe plaja din Cumbuco, la 30 de kilometri de Fortaleza, capitala statului Ceara.

Carlos Wagner Barbosa Guimarães, procuror federal din Brazilia, a declarat că încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit „portocale” ca să spele bani și să achiziționeze proprietăți în Brazilia.  În portugheză, laranja, adică portocala, este termenul care desemnează interpușii, persoane băgate la înaintare de politicieni corupți sau criminali pentru a-și ascunde implicarea în diverse afaceri, mai notează Rise Project.

Sursa:stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here