Dragoş Pieptu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, s-a gândit să atace Spitalul Judeţean Cluj cerându-i ministerului Sănătăţii să ia măsuri faţă de moartea fetiţei Şendroiu Sara Maria. El povesteşte că discuţia dintre ministrul Nicolae Bănicioiu şi conducerea Spitalului Judeţean Cluj a avut loc chiar în biroul său, omiţând să spună că şeful sănătăţii româneşti i-a îndemnat la respectarea legii. Mai mult, surse din cadrul Ministerului Sănătăţii ne arată că au trimis în urmă cu două săptămâni o adresă la Spitalul Judeţean Cluj în care spune că profesorul Constantin Ciuce nu are voie să opereze în specializarea pediatrie dacă nu are patalama. Felul cum Pieptu a generat doar scandal în cadrul UMF Iaşi şi cum a încercat să o “terorizeze” pe Gabriela Marinescu de la UMF Iaşi, dar şi cum a ajuns cazul său în atenţia principalelor ambasade europene, a Comisiei Europene şi a OLAF puteţi citi în continuare în articol.

 

Cazul fetiţei Şendroiu Sara Maria a creat mare valve la Cluj datorită decizia comitetului de conducere a Spitalului Judeţean Cluj de a respecta legea şi a nu-i permite medicului Constantin Ciuce să opereze un copil în afara legii şi respectiv a unui caz în afara specializării deţinute. Numai că între timp, Ministerul Sănătăţii a trimis un corp de control să analizeze cauza şi care va emite o concluzie în perioada următoare.  Ca să vă spunem un prim răspuns dat de Ministerul Sănătăţii în acest caz este o adresă trimisă Spitalului Judeţean Cluj intrată în posesia ziarului Gazeta de Cluj chiar din „sânul” instituţiei conduse de Bănicioiu.

„În consecință în cazul în care domnul Prof. Dr. Constantin Ciuce nu deține titlul de specialist în chirurgie pediatrică sau titlul de specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, nu poate desfășura activități medicale în aceste specialități”, scrie Nicolae Bănicioiu negru pe alb în adresa remisă Spitalului Judeţean Cluj. Oare va fi sancţionat Ciuce pentru desfăşurarea activităţilor medicale în afara legii sau se vor auto-sesiza organele de parchet?

 

Rectorul Pieptu, trimis în judecată de DNA

În schimb, o parte dintre oamenii din gaşca lui Ciuce, au început “presiunile” asupra ministrului Nicolae Bănicioiu să dea o sancţiune spitalului Judeţean. Mai precis rectorul UMF Iaşi, Dragoş Pieptu este trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie alături de fostul rector, Vasile Astărăstoae, care de altfel a fost condamnat penal într-un alt dosar la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă, iar procesul de corupţie al lui Pieptu şi a fostului şef al UMF Iaşi “trenează” pe rolul Tribunalului Suceava de mai bine de patru ani fără să fie dată măcar o sentinţă pe fond. Vă redăm o parte a discursului rectorului UMF Iaşi, care a omis să spună că în cadrul discuţiei dintre Bănicioiu şi Spitalul Judeţean Cluj, ministrul a spus că să se respecte calea legală pentru a salva viaţa acestui copil. Oare cum să omiţi cea mai importantă parte din acea discuţie?

„Vă aflaţi la mine în cabinet când aţi încercat să convingeţi managerul de spital că, în cazul în care chirurgul îşi asumă riscul intervenţiei, responsabilitatea cazului rămâne în sarcina acestuia, dar v-a refuzat vehement. Tot la mine în birou, domnul secretar de stat Raed Arafat a încercat să-i explice riscurile la care supune copilul pe durata transportului şi să-l asigure că domnul profesor Ciuce este responsabil şi nu şi-ar fi luat acest angajament dacă nu ştia ce face. Împreună cu domnul Arafat aţi avut discuţii cu diverse persoane din spital timp de 30 de minute, cu câteva ore înainte ca tragedia să aibă loc. Sunt martor că aţi făcut toate demersurile posibile în acel moment. Nu-l cunosc pe managerul în cauză, dar am remarcat cu stupefacţie că omul de la capătul firului a avut un discurs centrat pe ceea ce spune, ce face, ce vrea şi ce urmăreşte în general chirurgul Ciuce, dar în niciun moment nu a dat senzaţia că pune pe primul plan o fiinţă umană: copilul al cărui viaţa se juca la loteria aprobării”, mai precizează rectorul UMF Iaşi.

Ceea este cel mai ciudat este că Dragoş Pieptu, trimis în judecată pentru corupţie, s-a găsit el să vină cu această solicitare. Oare chiar hoţii pot striga hoţii?

 

nicolae banicioiu

Colaboratorii DNA şi sesizările la UMF Iaşi se pedepsesc în senatul universităţii

UMF Iaşi pare un fel de revenire la sistemul comunist. Cei care se împotrivesc conducerii şi care oferă informaţii despre ilegalităţi sunt persecutaţi. Cu toate că oamenii oferă informaţii despre ilegalităţile din interiorul universităţii procurorilor DNA şi fac plângeri la Comisia Europeană, aceştia sunt sancţionaţi şi ameninţaţi chiar în plenul senatului. Este vorba despre Gabriela Marinescu, angajată a UMF Iaşi, care a sesizat toate ambasadele europene, dar şi pe cea americană, precum şi Comisia Europeană şi OLAF în ceea ce priveşte sistemul de e-learning, proiect finanţat european în cadrul UMF Iaşi şi care nici astăzi nu ar funcţiona cum trebuie la ani buni de la implementarea ei.

„La ultima şedinţă de senat a UMF Iaşi din iulie 2015 preşedintele senatului UMF – Gabriel Dimofte, un om de paie de-al lor, m-a ameninţat cu luarea de măsuri împotriva mea pentru că am colaborat cu DNA şi am sesizat Comisia Europeană”, a declarat pentru Gazeta de Cluj Gabriela Marinescu, profesor la Facultatea de Bioinginerie Medicala din cadrul UMF Iaşi.

În schimb, dosarul de corupţie al lui Pieptu şi toate faptele de corupţie de la UMF Iaşi este monitorizat de către Comisia Europeană, OLAF, dar şi de ambasadele europene datorită unor sesizări ale unui angajat al UMF Iaşi terorizat de Dragoş Pieptu, respectiv doctoranda Gabriela Marinescu.  Vă arătăm în continuare un răspuns primit de aceasta în urma sesizării ambasadei Olandei.

 

Ambasada Olanei urmăreşte îndeaproape justiţia română

“Vă mulţumesc pentru cea de-a doua scrisoare şi mărturisesc că îmi pare rău să citesc despre ameninţările la adresa dumneavoastră.

Vă asigur încă o dată de faptul că Ambasada şi implicit guvernul olandez urmăreşte şi sprijină în limitele legii înfăptuirea actului de justiţie din România şi am încredere că, aşa cum demonstrează ultimele evenimente, lupta împotriva corupţiei se va intensifica, ducând la consolidarea valorilor democratice.

Mă bucur să aud că aţi sesizat deja Comisia Europeană şi, în ciuda volumului de muncă cu care se confruntă cei de acolo, am încredere că vor lua în considerare sesizarea dumneavoastră.

Vă felicit pentru poziţia dumneavoastră şi vă transmit sincere încurajări”, se arată în scrisoarea semnată de Matthijs van Bonzel, ambasadorul Olandei în Bucureşti.

1 COMENTARIU

  1. Tin sa o felicit pe dna Marinescu pentru modul in care se face de ras si pe autorul articolului care reuseste cu o persistenta uimitoare sa-si evidentieze IQ-ul submediocru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.