Clipe de autentic mister, miercuri 7 iunie, la I.M.L. Cluj după apariţia în sala de aşteptare a instituţiei, a lui Gabriel Vizitiu – cunoscut drept cel mai important reciclator de materiale refolosibile şi pet-uri din zona Clujului. Însoţit de doi din „locotenenţii” săi şi de soţie, acesta are braţul stâng legat într-o atelă şi de asemenea, o grimasă de durere îi domină expresia feţei. Are gura ferecată referitoare la eveniment, dublată de o privire impenetrabilă de leu sau sfinx rănit, însă  colaboratorii săi mi-au declarat că a fost înjunghiat, pe 5 iunie, ziua-n amiaza mare şi-n plină stradă de către Armand Adrian Buzan, autointitulat „Regele ruletei”.

 

După minute lungi de tăcere apăsătoare, reuşesc să încheg un dialog cu Gabriel Vizitiu, însă omul este eliptic, fără chef – probabil datorită stării fizice proaste în care se află, omul fiind proaspăt ieşit din spital, după câteva zile de internare. Aflu totuşi – mai mult de la însoţitorii săi – că Vizitiu a fost înjunghiat luni, 5 iunie, la ora 12.30, pe strada Teodor Mihali din cartierul Gheorgheni, cu un cuţit de bucătărie, de către Armand Adrian Buzan, „Regele ruletei”. Povesteşte unul dintre „locotenenţi”, în timp ce Vizitiu se afla în cabinetul de consultaţii: „Şi-a dat întâlnire cu Armand, în faţă la fostul club „Billionaire”, pentru nişte bani pe care acesta trebuia să îi returneze prietenului meu. Armand îi vânduse un soft pentru ruletă care n-a funcţionat şi pe care Gabriel îl cumpărase de la el în urmă cu vreo şase luni. Armand locuieşte chiar acolo, în blocul respectiv şi a ieşit din apartament cu cuţitul asupra sa şi, nici una, nici alta s-a repezit cu el să i-l înfigă lui Gabriel în gât. Acesta s-a ferit astfel încât cuţitul i-a străpuns umărul. Iar a doua lovitură a venit în zona laterală dintre splină şi rinichi, rănindu-l şi aceea. Gabriel a scăpat prin fugă, prin grija unui prieten care l-a dus de urgenţă cu maşina la spital, altminteri Armand îl omora chiar acolo, în plină stradă”! Apoi, pentru că Vizitiu îi lăsase telefonul mobil în grijă, îmi arată câteva din mesajele lui Armand trimise pe când victima se afla în spital, în care-l ameninţa că vine şi-i dă foc în spital, iar în cazul în care va merge la „Gardă” (n.n. – în limbaj argotic, Poliţia) îi va da, iarăşi, foc.

După un timp apare şi Vizitiu, la fel de impenetrabil, cu aceeaşi grimasă de durere întipărită pe faţă. Apoi, acelaşi „locotenent” al său îmi transmite, amabil, că medicii i-au eliberat lui Gabriel un certificat în care îi recomandă 18 zile de îngrijiri, iar plângerea penală împotriva agresorului a fost depusă deja, în seara precedentă, la Secţia 4 de Poliţie. După aceea, asemeni unui luptător de K1 sau gladiator din Roma antică, Vizitiu părăseşte cu paşi rari incinta instituţiei, urmat de cortegiul de însoţitori, alcătuit din soţie şi prieteni, dar nu înainte de a-mi indica „bibliografia” pe care – incult, recunosc, în domeniu – trebuie s-o urmăresc pentru a afla cu cine am de-a face: emisiunea „Românie, te iubesc”, de la Pro Tv. Aşa că, ajuns într-un loc liniştit, caut cu nerăbdare şi aflu din emisiune următoarele: „Gabriel Vizitiu este unul dintre clienţii „Greentech” şi vine cu Mercedesul la groapa de gunoi de la Pata-Rât, la lucrătorii săi. Când a început afacerea a înţeles rapid că gunoiul înseamnă bani. Astfel, cu o investiţie minimă – o maşină de presat şi câteva utilaje – cu groapa saturată de pet-uri şi mână de lucru ieftină, Vizitiu şi-a eliminat concurenţa şi şi-a consolidat afacerea. La 600 euro tona, câştigul e pe măsură. Muncitorii de pe groapă depind de Vizitiu”.

Găsesc şi câteva postări pe Youtube ale acestuia. Realmente savuroasă mi-a părut nunta acestuia din anul 2014, în care se disting, Sandu Ciorba, cu un recital de muzică ţigănească şi Nelson Mondialu`, cu un “regal” de cvasi-pantomimă, în renumitul său stil. Cât despre Armand Buzan, „Regele ruletei” şi acesta este omniprezent pe Youtube. Sub motto-ul „Afli ADEVĂRUL despre Ruletă de la un Maestru, ADRIAN BUZAN”, respectivul apare cu poze care-i afişează opulenţa, modul cu adevărat princiar de viaţă şi, de asemenea, cu numeroase sfaturi pe care le acordă, concret, iubitorilor de ruletă – conţinând calcule de câştig sigur şi imagini edificatoare cu mormane de „euroi”.

“La data de 5  iunie a.c., personalul medical de la UPU 1  Cluj-Napoca a sesizat faptul că la unitatea medicală s-a prezentat un bărbat, de 44 de ani, din Cluj-Napoca, victimă a unei agresiuni. La nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca este înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi ameninţare, fapte prevăzute de Codul penal. Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea unităţii de parchet”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

Gabriel Vizitiu

Gabriel Vizitiu, „Regele reciclabilelor”, cu răni la braţ şi torace, în curtea I.M.L. Cluj

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here