Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Someş-Tisa sesizează informaţiile neconforme cu realitatea, nedocumentate şi calomnioase la adresa instituţiei noastre din articolul  „Avertizorul de integritate de la ABAST obligat de șef să demisioneze”, publicat pe site-ul https://gazetadecluj.ro/, în data de 28 septembrie 2020.

Informaţiile vehiculate în articol au fost preluate într-un mod injust, fără a proceda la o atentă verificare a credibilităţii lor. 

Domnul Ovidiu Vișan, actualul director al ABA Someș-Tisa, nu a cunoscut-o și nu a întâlnit-o niciodată pe doamna Carmen Grozavu, detașarea doamnei fiind realizată înaintea numirii acestuia la conducerea instituției.  În acest context, dumneaei ar fi trebuit să se raporteze la chestiuni adevărate și concrete.

Detaşarea doamnei Grozavu Carmen s-a realizat în baza Deciziei Directorului Administrației Bazinale de Apă (ABA) Somes-Tisa, ca urmare a solicitării Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), la propunerea  şefului serviciului Inspecţia Bazinală a Apelor și în urma aprobării ANAR.

Întocmirea Deciziei de detaşare s-a făcut în temeiul prevederilor legale în domeniu şi anume Legea 53/2003 cu modificările şi completările ulterioare.

Noua conducere a ABA Someș-Tisa, reprezentată prin domnul director Ovidiu Vișan, precizează că activitatea din cadrul serviciului Inspecţia Bazinală a Apelor urmează să fie supusă unui audit. 

Faţă de această situaţie, vă rugăm să publicaţi prezentul drept la replică până mâine, 29 septembrie 2020, în relaţie directă cu materialul la care face referire, la aceeaşi rubrică şi în aceleaşi condiţii grafice ca acesta (categorie: Investigații – link titlu publicat in calupul de știri principale, din partea de sus a site-ului).

În speranţa unui viitor dialog corect, rămânem deschişi unei colaborări oneste în interesul public, pe care îl deservim deopotrivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here