Bărbatul, în vârstă de maxim 50 de ani, aflat la I.M.L.Cluj, îmi condiţionează relatarea poveştii sale de camuflarea datelor sale personale, precum şi cele ale fiului. Fapt pe care îl accept imediat şi îmi ascut instantaneu simţurile văzând că până şi folosirea pixului îl deranjează. Aşa că îmi introduc rapid hârtiile în buzunar şi îmi ascund „unealta”, observând că abia acum bărbatul răsuflă uşurat şi se poate confesa în voie. Nu-mi ascunde nimic, aşa că până la urmă am impresia că omul doreşte cu ardoare să-şi descarce sufletul – şi eu sunt cel mai potrivit pentru lucrul acesta, chiar dacă voi face publică discuţia… Căci, a te confesa unui jurnalist, ştiindu-i identitatea, nu înseamnă altceva decât să te confesezi lumii întregi!


Omul îşi începe mărturisirea arătând despre sine că e zugrav de profesie, specialist în amenajări interioare dar are şi o firmă de altă natură, din care a scos întotdeauna bani frumoşi. Povesteşte că în urmă cu ani buni a plecat la muncă în Spania, împreună cu soţia şi fiul său, de care a avut grijă ca de ochii din cap. „Atât de bine m-am ocupat de el încât la paisprezece ani deja era al doilea din clasă, la învăţătură – vă daţi seama ce realizare, printre copii spanioli! – dar din păcate a nimerit în anturaje dubioase ajungând astfel ca la şaisprezece să fie deja exmatriculat din această cauză. Eu i-am renovat gazdei noastre casa părintească – desigur, pe banii lui,dar pe munca mea – şi, drept mulţumire, acesta mi-a spus că ne lasă acolo contra unei chirii modice, de 300 de euro pe lună, oricât timp vom dori noi. La optsprezece ani l-am adus pe băiat în ţară şi i-am făcut carnet de conducător auto, iar el urma să se întoarcă în Spania. Dar de frică să nu fie omorât de drogaţii şi dealerii de acolo, cu care avusese ceva de împărţit, a rămas acasă. Între timp îmi furase şi-n Spania 3000 de euro, de pe cardul pe care i-l dădusem să plătească utilităţile. Apoi, disperaţi de situaţie, ne-am întors cu toţii acasă şi am înfiinţat un S.R.L. Însă, după ceva vreme, alt ghinion: aflat sub efectul drogurilor băiatul mi-a furat automobilul şi a intrat cu el în capul unui pod, făcându-l praf! Culmea, fusese oprit de poliţiştii din Dej dar aceştia n-au sesizat ce-i cu el şi l-au lăsat să plece, iar el a făcut accidentul în judeţul Bistriţa-Năsăud. A mai comis şi alte fapte condamnabile pentru droguri: în urmă cu doi ani a jefuit şi o bătrână, tot pe lângă Bistriţa. Practic, tot ce câştiga se ducea pe droguri, aşa că recent – la 24 de ani – am fost nevoit să-l dau afară din casă fiindcă mi-a furat un telefon Samsung, de ultimă generaţie, în valoare de 4.400 de lei”. Însă, arată bărbatul, gestul său de a-l alunga pe fiul său de acasă i-a adus, automat, răzbunarea acestuia: duminică acesta a venit la el şi l-a atacat, efectiv, somându-l să-i dea bani. iar la refuzul său l-a ameninţat că-l omoară. Apoi s-a dus o adevărată luptă între ei, chiar în apartament. Explică el, mai departe: „După încăierare, am ajuns la U.P.U., cu genunchiul lovit iar acum vreau să fac plângere penală pe numele lui şi să-i intentez proces la Tribunal, ca să fie ţinut cât mai departe de noi. E extrem de dureros pentru mine ca tată dar credeţi-mă, nu mai vreau să aud niciodată de el, deja de prea multe ori am avut ciocniri împreună! Ba, mai mult, tot aşa odată a bătut-o şi pe maică-sa, la care eu n-am avut ce face – l-am făcut Ko dintr-un singur pumn”. Bărbatul este poftit, curând, în cabinetul de consultaţii şi se întoarce după câteva minute cu un certificat în care legiştii i-au recomandat trei zile de îngrijiri medicale. Apoi îşi ia rămas bun şi iese, împleticindu-se, covârşit de griji…

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

La nivelul Secţiei 6 Poliţie Cluj-Napoca este instrumentat un dosar penal privind săvarşirea infracţiunilor de violentă în familie şi furt, fapte prevăzute de Codul penal. Se fac cercetări pentru stabilirea exactă a stării de fapt şi pentru luarea măsurilor legale”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Pompaş, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here