Potrivit unui anunț făcut de Armata SUA, Departamentul american al Apărării a dispus transferul temporar a unor drone militare de tip MQ-9 Reaper la baza militară Câmpia Turzii.

General Atomics Aeronautical Systems MQ-9 Reaper este un avion de luptă fără pilot utilizat de către United States Air Force. Este o versiune mărită a modelului MQ-1 Predator. Poate căuta și ataca ținte la sol cu până la 14 rachete ghidate aer-sol AGM-114 Hellfire.

Deşi nu are, oficial, o bază la Câmpia Turzii, US Air Force investeşte masiv, pe toate planurile,  în baza militară 71 Aeriană. Se ridică facilităţi noi în valoare de 40 de milioane de dolari care vor permite de la aducerea  în bază a mai multor avioane de luptă americane cu muniţia aferentă, la mărirea capacităţilor de stocare a combustibilului şi până la găzduirea unor puncte de comandă sau a unui centru medical.

Citește si Câmpia Turzii va avea cea mai modernă bază aeriană din Europa

1 COMENTARIU

  1. Ceea ce am scris in urma cu 15 ani se confirma: Multumim lui dumnezeu ca trupele SUA sunt aici, in Ardeal. Datorita lor putem sa fim linistiti si sa ne creste copii in pace. Afirm din nou: Baza NATO de la Luna (Campia Turzii, sau vechiul Ghiris), REBUIE sa fie cea mai mare din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here