După ani de așteptare, drumul care IC Ponor – Padiș va fi reabilitat grație unui proiect comun a județelor Bihor, Alba și Cluj care vizează dezvoltarea Munților Apuseni  „Țara de Piatră. Paradisul carstic al României”.

„Acest proiect este gândit împreună cu Consiliul Județean Bihor și Consiliul Județean Alba, un proiect regional care vizează dezvoltarea infrastructurii în zona munților Apuseni. Consiliul Județean Cluj a realizat asfaltarea drumului spre această zonă, Răchițele-Prislop-Ic Ponor, urmând ca de la limita cu județul Bihor și Alba Consiliile Județene să demareze lucrările care țin de competența lor. Sunt vizate mai multe comune: Gârda de Sus, Arieșeni, Scărișoara din Alba, Budureasa și Pietroasa din Bihor și Beliș, Mărgău, Mărișel și Săcuieu din județul Cluj. Consiliul Județean Bihor își asumă amenajarea traseului Padiș Ic Ponor, la limita cu județul Cluj. CJ Cluj Bihor lucrează la studiile topografice pentru drumul Padiș-Ic Ponor. CJ Alba va realiza lucrări pe traseul Călineasa- Vârful Clujului, intersecția DJ 750, iar Consiliul Județean Cluj va moderniza drumul aflat la intersecția dintre cele trei județe. Este o zonă pe care o putem valorifica. Paradisul carstic a României este o zonă cunoscută de toată lumea”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Această colaborare vizează realizarea unitară a următoarele obiective:

Amenajarea și modernizarea traseului rutier „Padiș / Apuseni” care presupune:

  • Identificarea traseului rutier pe tronsoanele: Călineasa – Vf. Clujului – intersecţia DJ750 situat în Județul Alba; situat în Județul Bihor; Beliș – Răchițele – Doda Pilii – Ic Ponor – Padiș – Gârda de Sus – intersecția cu DJ150 situat în Județul Cluj;
  • Trecerea în domeniul public a celor trei județe a terenurilor aferente infrastructurii rutiere de pe traseul precizat
  • Clasarea traseului rutier precizat în drum județean – unde și dacă este cazul;
  • Elaborarea temei de proiectare privind amenajarea și modernizarea sectoarelor de drumuri județene nou create;
  • Elaborarea Studiului de Fezabilitate privind amenajarea și modernizarea sectoarelor de drumuri județene nou create;
  • proiectarea și execuția sectoarelor de drumuri județene nou create;

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here