Pe drumul județean DJ 108N (DJ 108C) Aghireş – limită cu judeţul Sălaj au reînceput lucrările de reabilitare și modernizare. Investiția vizează un tronson cu o lungime 2,8 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 2+800.

Lucrările presupun intervenția în profunzimea drumului, pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţie şi încheind cu două straturi de asfalt – binder şi start de uzură, cu inserţie de material geocompozit antifisură. De asemenea, vor fi realizate și acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, accese la proprietăți, proiectul urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

În această fază, după ce au fost executate lucrări care au vizat sistemul rutier prin aşternerea unui strat de piatră în grosime de minim 12 centimetri, s-a trecut la etapa așternerii covoarelor asfaltice. Astfel, pe direcția limită cu județul Sălaj – Aghireș a fost așternut atât primul strat de asfalt – binder, cât și cel de-al doilea strat, stratul de uzură, pe un sector în lungime de aproximativ un kilometru. De asemenea, de la joncțiunea cu drumul județean DJ 108C, a fost așternut stratul de binder pe un sector în lungime de aproximativ 0,5 kilometri, pe un sens de circulație, fiind asfaltate și sectoarele de drum din zona de trecere la nivel cu calea ferată.

Citeste si O camionetă a ars la Aghireșu Fabrici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here