Dumitru Samson, fiul vitreg al senatorului PNL, Corneliu Dobritoiu, fost ministru al Apărării Naționale, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucuresti, la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru infractiunile de complicitate la fals si la abuz in serviciu, in dosarul privind un contract de publicitate pentru promovarea turismului.
In acelasi dosar, fostul sef al Directiei Promovare si Relatii Internationale din Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) Mili Cristina Motorga a fost condamnata la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals. In cazul inculpatilor Traian Iordanescu, Ileana Vladoiu, Crina Alexandra Chiriac, Mirela Puscoi (Stofring) si Sorina Elena Paul, instanta a incetat procesul penal pentru acuzatia de fals intelectual.
Curtea de Apel Bucuresti a admis actiunea civila a Autoritatii Nationale pentru Turism si i-a obligat pe Samson si Motorga sa ii pateasca, in solidar, 5.356.701 de lei. In cazul celorlalti inculpati din dosar, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au mentinut pedepsele dispuse prin sentinta Judecatoriei Sectorului 1.Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, inculpatii condamnati la pedepse cu executare urmand sa fie incarcerati.
Potrivit rechizitoriului, pe 30 noiembrie 2006 comisia de evaluare a ofertelor de achiziţie publică constituita in ANT şi formata din Iordănescu – presedinte – şi Dragu, Ortopelea, Burtan şi Vladoiu – membri – a desfăşurat procedura de licitaţie publică pentru atribuirea contractului de servicii cu scopul realizării „Campaniei de media pe plan internaţional”, cu o valoare de 1,5 milioane euro. Licitaţia avea ca obiect achizitionarea a cinci clipuri publicitare de promovare a ofertei turistice românesti şi a cinci machete de banner.
Societatea la care Dobriţoiu Jr. şi soţia sa, Raluca Meda, erau asociaţi – SM Art Advertising Grup – a câştigat o licitaţie trucată după ce a oferit cel mai scump preţ: 4.501.429 de lei.
Dumitru Samson este, de asemenea, judecat intr-n proces privind fraudarea a votului pe raza judetului Cluj, la referendumul din 2012. Dosarul se afla pe rolul Judecatoriei Cluj-Napoca, dupa ce aceasta instanta si-a declinat competenta in favoarea Tribunalului Cluj. In data de 6 noiembrie 2014, Tribunalul Cluj a declinat, la randul sau, in favoarea Judecatoriei Cluj-Napoca solutionarea cauzei, dispunand trimiterea dosarului la Curtea de Apel Cluj in vederea solutionarii conflictului negativ de competenta ivit intre Tribunalul Cluj si Judecatoria Cluj-Napoca. Curtea de Apel Cluj a decis in favoarea Judecatoriei Cluj-Napoca, ca urmare dosarul se reintoarce la aceasta instana, urmand ca un nou termen de judecata sa fie stabilit.