Neta Șaptebani a fost numită la conducerea Direcției Regionale Vamale Timișoara după ce a fost cercetată pentru că i-a avertizat pe vameșii vizați într-o operațiune anticorupție de venirea procurorilor DNA.

Neta Şaptebani a fost una din „sursele” care a deconspirat o acțiune DNA la vămile din vestul ţării, aceasta dând alarma cu două zile înainte de operațiunea antişpagă de proporții din 2011. În dosarul disjuns după trimiterea în judecată a loturilor Moraviţa, procurorii DNA au decis că Neta Şaptebani să fie cercetată pentru favorizarea infractorului, dar ancheta a rămas, până acum, în coadă de peşte.

Ea a fost interceptată în timp ce-l avertiza pe vameşul Mihnea Feneşan că urmează o operaţiune DNA în vama Moraviţa, acesta fugind din ţară. ” La Orăştie, nu la Oradea, sunt cazaţi 100 de bucăţi de la “Dana” şi de la alţii.(…)Mâine va fi acţiunea, acum, exact, nu ştiu să-ţi spun.(…)Că o ia pe Caraş prima dată..Că o ia pe Caraş, că acolo se despart, unii o iau pe Deva, unii o iau pe Caransebeş, Oţelu Roşu, Reşiţa. (…)Şi se duc în partea cealaltă şi o parte vin încoace, nu ştiu, da acolo sunt toţi”, i-a spus Neta Şaptebani. Conexiunile acesteia duceau spre chestorul Ion Târsănoagă din IGPF, naşul fratelui Netei care este poliţist de frontieră. În 2014 a fost numită pentru o perioadă adjunct al vămii de la aeroportul Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here