În ședința de consiliu local care a avut loc ieri, primarul Emil Boc a spus că este hărțuit prin 7 județe de procesele deschise de imobiliarul Sile Puscaș, fostul ginere al lui Ioan Rus. Însă, cu câteva luni înainte, edilul declara că primăria a câștigat procesele respective.

Puscaș a fost expropriat pentru ca administrația locală să cosntruiască un parc în cartierul Zorilor. Pentru că omul de afaceri nu a fost mulțumit de suma primită a deschis mai multe procese.

Săptămâna trecută, Gazeta de Cluj a prezentat într-un articol acest fapt.

În replică, primarul a transmis în ședința de consiliu că regretă că a băut o apă mineral cu dezvoltatorul imobiliar.

„Acest rezultat de la Curtea de Apel Oradea, care a trimis spre rejudecare, atenție!, nu s-a închis cu o sentință definitivă, este legat de un studiu de oportunitate, care nici măcar nu face parte din condițiile obligatorii pentru demararea unui parc cum este cel din Zorilor.

Noi am vrut să fim mai catolici decât Papa, ca să facem și un studiu de oportunitate. Legea nu ne cere. Studiul de fezabilitate este acela care produce efecte judiciare necesare. În consecință, la ora la care vorbesc (luni, 4 aprilie 2022, aprox. ora 16:15 – n.r.), nu există niciun impediment juridic ca proiectul (parcul din Zorilor – n.r.) să meargă mai departe.

Cuantumul despăgubirilor este cel pe care îl va stabili instanța de judecată. Nu este atributul meu, eu am aplicat legea în vigoare. Dacă instanța de judecată va avea o altă părere, vom vedea, acest lucru ține de instanță. Dar astăzi, la ora la care vorbesc, proiectul n-are niciun impediment legal pentru a-și continua cursul.

Suntem hărțuiți prin șapte județe, exagerez, nu sunt șapte, sunt vreo patru, cu procese în toate colțurile Transilvaniei, de către o persoană care a făcut avere în acest oraș pe seama clujenilor, și n-are nici măcar atâta eleganță să spună <respectăm procedurile legale, haideți să le oferim ceva clujenilor din ceea ce și eu am câștigat în acest oraș>.

Primăria sprijinându-l total, dar total! Vreau să vă știți că am făcut eforturi extraordinare ca să se realizeze complexul Platinia. Dacă voiam, noi, Consiliul Local, puteam să nu se facă. Spuneam: Așteptați până se lărgește strada Moților. Dar am zis Nu!. Haideți să-l sprijinim, pentru că e vorba de calitatea vieții și e un proiect important pentru oraș.

Să-l sprijinim pe acest întreprinzător, ca de altfel pe toți ceilalți întreprinzători, în condițiile legale. Cu acest cetățean (Vasile Pușcaș) n-am băut decât o apă plată de vreo două sau de trei ori, nici nu mai știu, sau o cafea. Dar nu pot decât să fiu mâhnit față de cei 300.000 de clujeni, care, probabil, se așteptau la o altă atitudine din partea unui investitor care se dorește a fi al Clujului”, a declarat Emil Boc, în ședința de Consiliu Local.

5 COMENTARII

  1. ”Haideți să-l sprijinim, pentru că e vorba de calitatea vieții și e un proiect important pentru oraș. ”

    Haideți să-l sprijinim, pentru că e vorba de ginerele lui Ioan Rus, un securist important in oraș si tara.

  2. iar cand a divortat, comanda a fost sa ii ”nationalizeze” terenul. Ordinele securistului au fost destul de clare pentru domnul Emil Boc care acum, risca dosar penal si raspundere impreuna cu Consilierii pentru ceea ce au facut

  3. Mi-e greață de comentariile domnului primar Emil Boc. Cum e cu casa de pe strada David Ferenc 12, retrocedată, cu autorizație de demolare și construcție alte 2 imobile, P+E+M. Cu mama a fost ușor, a fost evacuată, casa cumpărată de la Primăria Cluj-Napoca cu Legea 112/1995 în primă redactare. Nu eram în presă pe atunci. A făcut AVC și a murit la evacuare. 12 ani de procese. A făcut parte din colectivul d-nei Raluca Ripan, cu propunere de teză de doctorat „dezintegrarea izotopului de uraniu 238 în uraniu 235 prin bombardament neutronic”. Sper că actualul proprietar, domnul Emil Sabo, se bucură de achiziția făcută. Mulțumesc, Cluj-Napoca, acum locuiesc în Florești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here