Firma Supercom își dă arama pe față, după ce a intrat în vigoare, la data de 27 ianuarie, contractul de servicii de salubrizare pe raza județului Cluj, respectiv colectare și transport deșeuri municipale și a unor fluxuri speciale de deșeuri, precum și operarea și administrarea spațiilor de transfer.

Clujenii se plâng că tarifele aproape s-au dublat după ce firma a început să aplice principiul „plătești cât arunci”, iar în alte cazuri deșeurile au rămas neridicate. Compania și-a prezentat cu mare fast flota care urmează să asigure serviciul de salubritate la nivelul municipiului, însă socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Mai mult, tarifele au fost majorate în comparație cu cele stabilite în contract.

Un clujean din localitatea Taga s-a trezit cu o factură la salubritate de 51,54 de lei.

Clujenii și-au expus nemulțumirile și pe aplicația MyCluj. Aceștia se plâng că deșeurile nu au fost ridicate zile la rând:

  • „Fracția uscată și gunoiul menajer neridicate de noua firmă de salubritate. Strada Galați 30”
  • „Nu s-au ridicat deseurile reciclaile pe Antonio Gaudi!”
  • „Gunoiul menajer nu a fost ridicat de o saptamana, va rog sa interveniti pentru remediere”
  • „Pe strada Viile Dambul Rotund nu au fost ridicate deseurile reciclabile saptamana trecuta. Desi am sunat la Supercom, m-au asigurat ca se vor ridica vineri 27 ianuarie conform programului de ridicare de oana acum. Pana azi, Luni 30 ianuarie, nu au fist ridicate deseurile reciclabile de pe toata strada si la supercom nu raspunde nimeni la telefon.”
  • „Vineri 27 ianuarie nu s au ridicat deseurile reciclabile de pe strada Perlei din municipiul Cluj-Napoca Multumim”
  • „Buna ziua. Am cateva nelamuriri in legatura cu noul operator de salubritate. Din cauza ca nu am primit absolut nicio informare din partea Primariei dar nici din partea Supercom, nu inteleg cum se va proceda cu ridicarea deseurilor. 1. Am aflat astazi, din presa, ca acestia vor taxa ridicarea deseurilor reciclabile cu 0.65369 lei (fara TVA) per kilogram. Cum este posibil asa ceva, cand cei de la Brantner le ridicau gratuit, conform HCL nr. 458/07.06.2022? Nu mai sunt valabile preturile din HCL 458? Daca nu mai sunt valabile aceste preturi, va rog sa imi spuneti care este noua HCL care reglementeaza preturile. 2. Cum e posibil ca ridicarea deseurilor menajere reziduale (amestecate) sa coste mai putin decat ridicarea celor reciclate? In contractul Supercom apare pretul de 0.50016 (fara TVA) per kilogram. In cazul acesta nu se va mai recicla nimic, deoarece este mai scump. Cum s-au stabilit aceste preturi ilogice? Deseurile reciclabile ar trebui ridicate GRATUIT, la fel ca si pana acum, deoarece acestea sunt valorificate! Aceasta e logica peste tot in lume, pentru a ii motiva pe oameni sa recicleze. Prin aceste noi preturi parca se doreste exact opusul. 3. Cand vom primi un orar de ridicare a deseurilor? Pana acum nu am primit… Astept cu interes raspunsul dvs. Va multumesc.”
  • „Plin de deșeuri aruncate aiurea în vecinătatea blocului și a stație de autobuz. Adresa: Bd. Muncii Nr. 87”

Citește și: Supercom s-a lins pe bot de cele 40,7 milioane de lei din contractul cu ADI Hunedoara. Procedura a fost atribuită ilegal

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here