Adolescentul, în vârstă de 15 ani, este însoțit de mama lui la I.M.L.Cluj. Femeia, furioasă-foc, mărturisește la I.M.L.Cluj, că băiatul ei a încasat pe neașteptate un pumn de la nașul de botez al prietenei sale de 16 ani, monatat de tatăl acesteia, pentru că a refuzat să se lase de fată! Mama băiatului arată că cel care a creat situația, un bărbat trecut de 40 de ani, a avut chiar tupeul să vină la ei acasă ca să le obțină consimțământul scris pentru a purta cu fiul lor o  bătaie “parte-n parte”!

 

Paul, un băiat înalt și bine făcut, din Jucu de Mijloc, are pometele drept artificial crescut și înroșit –  totul de la un pumn luat pe “NV” de la un bărbat trecut de 40 de ani, nașul de botez al prietenei sale. Mama acestuia povestește că incidentul s-a petrecut vineri, 10 august, în jurul orei zece seara, în părculețul satului. „Băiatul meu mai ieșise cu fata de câteva ori la un suc fiindcă se iubesc, nevinovat, de o bună perioadă de vreme. Deși tatăl ei acceptase inițial prietenia celor doi și a lăsat-o chiar și la ziua de naștere a băiatului meu, pe 30 iunie, ceva s-a întâmplat: brusc nu a mai fost de acord ca tinerii să se mai întâlnească”! Intervine în discuție și Paul, dornic să-și spună punctul de vedere: „Nu mă mai accepta în ruptul capului și-mi zicea că-s drogat, alcoolic și că-i duc fata la rele. Iar ei i-a spus că dacă nu renunță la mine atunci o face el pe ea să renunțe, fiindcă mă bate de mă rupe… Apoi, într-o miercuri a venit la noi la poartă să-i dea mama și tata acord scris să facă „patre-n parte” cu mine – findcă fata nu se lăsa de mine – dar nici eu, să spun drept, deoarece țin la ea. Și vineri seară am ieșit în parc, să iau un pic de aer când, brusc, a apărut împreună cu unu` Rareș, nașul fetei. M-a întrebt dacă am curajul să vorbesc cu o persoană. Eu i-a, spus că da – însă n-am avut timp să schițez un gest fiindcă Rareș ăsta mi-a și ars un pumn în față, de nu m-am văzut”. Adolescentul mai povestește că a rămas pentru câteva secunde în stare de inconștiență, după care a sunat la numărul de urgență 112. Însă, pentru că de la celălalt capăt al firului nu răspundea nimeni, și-a sunat tatăl – care la rândul său a alertat poliția. Au venit la fața locului și oamenii legii, s-a întocmit proces verbal după care tânărul a fost transportat la U.P.U. Cluj, cu mașina familiei. „De la U.P.U. am ajuns la “Maxilofaciale”, noaptea după ora doisprezece, iar totul s-a încheiat abia la ora trei dimineața, când am fost externat – nu înainte însă de a fi sfătuit de către medicul de gardă să mă prezint la I.M.L. și să-mi scot certificat”, explică în continuare tânărul. Acesta este poftit curând în cabinetul de consultații, de unde se întoarce cu un certificat în care legiștii i-au recomandat trei zile de îngrijiri. Explică mama băiatului, înainte de a părăsi împreună cu acesta instituția medicală clujeană: „Mi-a spus familia fetei că se vorbește una și alta despre băiatul meu, că nu știu ce i-ar fi făcut fetei. Eu l-am sunat atunci pe tatăl ei și i-am spus că-i plătesc controlul ginecologic, fiindcă am încredere în băiatul meu, care-mi spune tot ce face și sunt sigură că-i vorba de o iubire nevinovată între ei. Dar acum, dacă s-a escaladat aceată situație, vom vedea mai departe ce se va întâmpla”…

 

“Victima nu a depus plângere, a fost la Secția de poliție și a spus că vrea să se împace amiabil cu agresorul, discuție pe care familia lui o va avea după sărbătorile de Sfânta Marie”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtătorul de cuvânt al I.P.J.Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here