Giorgiana Hossu, procuror-șef DIICOT
Giorgiana Hossu, procuror-șef DIICOT

Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a acceptat marți solicitarea Giorgianei Hosu de a se muta de la DIICOT la Parchetul General.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât continuarea activităţii doamnei procuror HOSU ELENA-GEORGIANA în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 26.09.2020, ca urmare a eliberării din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, prin demisie, începând cu data de 25.09.2020”, se arată în minuta şedinţei.
Transferul Giorgianei Hosu vine după ce aceasta a demisionat din funcția de procuror-șef al DIICOT,  pe fondul condamnării soțului ei, Dan Hosu, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.

Procurorul General Gabriela Scutea este cea care va decide în cadrul cărei secţii va lucra Hosu, primele variante fiind fie la Serviciul de Urmărire Penală, fie la cel de Îndrumare şi Control, conform informaţiilor G4Media.ro.

Giorgiana Hosu a fost numită la șefia DIICOT în luna februarie 2020, când conducea în calitate de interimar instituția. La propunerea ministrului Justitiției, Cătălin Predoiu, președintele Klaus Iohannis a acceptat-o pe Hosu fără să țină cont de avizul negativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

Hosu a mai lucrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în anul 2016, la Serviciul de Îndrumare şi Control.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here