Potrivit unei adrese a Gărzii Naționale de Mediu, în urma tărierii arborilor din centrul municipiului Cluj-Napoca, instituția a cerut ca Inspectoratul de Stat în Construcții Cluj să verifice autorizația de construcție a hotelului care se va edifica în amplasamentul respectiv.

Sesizarea către Garda de Mediu au făcut-o locuitorii din zona străzii M Kogalniceanu. În spațiul respectiv, pe locația la care altădată de afla casa Călăului din Cluj, acum demolată, un om de afaceri dorește să construiască un hotel, acțiune în vederea căreia a început să curețe terenul de arbori.

„Suntem în situația disperată în care suntem nevoiți să facem o plângere penală pentru aceste fapte la Parchetul Cluj și să sesizăm Instituțiile Statului: Garda de Mediu, Agenția de Mediu, Garda Forestieră, Primăria Cluj, Consiliul Județean Cluj, presa locală și mai ales Prefectura Cluj, având în vedere că această grădină istorică a fost cândva ‘Grădina Prefecturii Cluj’, iar la nr. 19 este ‘Casa Călăului’ care a fost demolată fără niciun fel de autorizații în urma unui incendiu (…). Această grădină a fost prima Grădină Botanică a Clujului. Acolo există cel mai bătrân salcâm japonez din Transilvania de circa 150-200 ani, conform specialiștilor USAMV și Facultății de Biologie UBB, care este acum un ciot de 2-3 metri”, se menționează în scrisoarea cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here