Conducerea Ministerului Educației va fi preluată de Sebastian Burduja, ministrul Cercetării.

În decembrie 2020 Burduja a fost ales deputat al Partidului Național Liberal în circumscripția nr.42 București. Este vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL) și președintele filialei PNL Sector 1 – București. A fost până în august 2019 președintele și fondatorul partidului Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), lansat în ianuarie 2016. A fondat și condus Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români).

A efectuat stagii de practică în cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU) – Comisia Economică pentru Europa, la Geneva, în cadrul companiei de consultanță McKinsey & Co., la București, precum și la Ministerul Afacerilor Externe – Divizia NATO, la National Endowment for Democracy (Washington DC) și la Freeman Spogli Institute for International Studies (Stanford CA), unde a colaborat ca asistent al reputatului analist politic, Prof. Dr. Larry Diamond. La Harvard a colaborat, printre alții, cu profesorii Steve Jarding și David Gergen.

Între 2011-2012 a fost consultant al Dalberg Global Development Advisors , companie de consiliere strategică care dezvoltă strategii de țară și proiecte de dezvoltare la nivel înalt pentru țările emergente, în parteneriat cu organizații ca G20, Banca Mondială, Organizația Națiunilor Unite ș.a.

Din 2012 până în 2015 a lucrat ca specialist în dezvoltare la Banca Mondială, la sediul central din Washington D.C., coordonând proiecte pentru regiunea Europa și Asia Centrală, inclusiv în România. A fost autor principal sau co-autor la 22 de rapoarte tehnice pentru România. A susținut în cadrul Băncii Mondiale prezentarea „Reshaping the Economic Geography of Romania”.

În aprilie 2016 a fost ales președinte al partidului Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT). PACT s-a remarcat prin mai multe proiecte noi, printre care: Pactul pentru cetățeni, platforma candidez.eu pentru susținerea tuturor candidaților independenți și contestarea candidaturilor la alegerile locale a unor candidați suspectați de fraudarea listelor de susținători. Partidul a desemnat 100 de candidați la alegerile locale din iunie 2016.

Este unul dintre principalii promotori ai protestului din 10 august #diasporaacasa. În iunie 2018, se înregistrează cu telefonul mobil în aeroportul Otopeni și își spune povestea revenirii acasă după anii petrecuți în Statele Unite ale Americii, cu apelul către diaspora să vină la București pe 10 august. Clipul a devenit viral, ajungând la peste 1,5 milioane de români. Moise Guran îl creditează cu meritul de a fi răspândit ideea unui protest al diasporei în România.

1 COMENTARIU

  1. Doamne ce gluma fac liberalii ????ASTA SARACUL E AVID DUPA FUNCTII SI AFIRMARE???de te doare capul..poate la un momnet dat o sa ne explice ce-i si cu HARVARD-UL pe care l-a facut cica??taticul sa traiasca de la Bancorex..fost!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here