Industria HoReCa și-a căutat dreptatea în instanță, după ce Consiliul pentru Situații de Urgență a dispus închiderea restaurantelor și cafenelelor pe motiv de luptă împotriva răspândirii noului coronavirus. Reprezentanții HoReCa au câștigat o primă bătălie, decizia CSU fiind anulată de magistrații Tribunalului Bacău!

Industria HoReCa, victorie în instanță. Judecătorii cer măsuri concrete

La înfățișarea în fața magistraților, reprezentanții HoReCa au subliniat faptul că măsura impusă de autorități este una abuzivă și discriminatorie. Argumentele folosite i-au convins pe judecătorii Tribunalului Bacău, care au decis să anuleze hotărârea Consiliului pentru Situații de Urgență, prin care se închideau restaurantele și cafenelele, informează Antena 3.

Mai mult, judecătorii cer să fie emisă o nouă hotărâre de către CSU, care să conțină măsuri treptate de combatere a răspândirii Covid-19.

Ultima raportare oficială arată că marți, 3 noiembrie, la nivelul întregii țări s-au înregistrat 7.273 de  decese cauzate de infecție cu SARS-CoV-2. În total, la nivel național au fost prelucrate 3.305.309  teste pentru Covid-19, dintre acestea 30.336 fiind efectuate în ultimele 24 de ore.

Deocamdată, însă, măsura impusă de judecători nu este definitivă și ea poate fi contestată cu recurs.

Sursa: Gândul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here