Primarul Emil Boc a confirmat că inaugurarea Sălii Polivalente va avea loc anul acesta, la sfârşitul lunii octombrie. Evenimentul va fi marcat de un concert din cadrul festivalului TiMAF şi reprezintă final de cursă pentru CON-A, care a semnat de trei ori contracte de execuţie cu Primăria pentru lucrări la acest obiectiv.

 

În cadrul unei conferinţe de presă organizată săptămâna trecută, primarul Emil Boc a confirmat zvonul potrivit căruia James Blunt va concerta la Cluj-Napoca cu ocazia inaugurării Sălii Polivalente. Site-ul oficial al cântăreţului confirmă faptul că pe 31 octombrie acesta va susţine un concert la Cluj-Napoca la Sala Polivalentă, iar organizatorii TIMAF (Transylvanian International Music and Arts Festival – Festivalul International de Muzică şi Artă Transilvania) au anunţat şi ei acest eveniment recent.

 

Îşi deschide porţile în octombrie

Sala Polivalentă va fi inaugurată la sfârşitul lunii octombrie, lucrările fiind acum pe ultima sută de metri. În data de 15 septembrie lucrarea va fi predată Primăriei Cluj-Napoca, potrivit termenului prevăzut în contract, dar inaugurarea oficială va avea loc în 31 octombrie. Cristian Maniţiu director executiv zonal CON-A Sibiu a declarat că lucrările la Sala Polivalentă sunt în grafic şi se vor încheia pe data de 15 septembrie, urmând ca în 31 octombrie să aibă loc inaugurarea oficială.

Sala Polivalentă va permite organizarea de concerte cu un public de până la 10.000 de persoane deoarece tribuna dinspre strada Uzinei este retractabilă şi în locul ei se poate monta o scenă. Pardoseala de sport este demontabilă şi  poate fi scoasă în cazul organizării de concerte astfel nu se deteriorează nimic.

 

Trilogia CON-A

În luna decembrie 2013, CON-A a demarat a treia oară lucrările la Sala Polivalentă. Primăria Cluj-Napoca a desemnat compania sibiană câştigătorul licitaţiei pentru execuţia proiectului ”Sală multifuncţională de sport, aleea Stadionului f.n., Cluj-Napoca”. Contractul se referă la continuarea lucrărilor necesare finalizării acestui proiect important de investiţii, realizat din fonduri de la bugetul local, care a fost demarat în anul 2010 însă a fost stopat în faza de execuţie a circa 65% din lucrări, printr-o sentinţă a instanţelor, arată instituţia. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, finanţarea investiţiei se realizează integral cu fonduri publice locale, o parte fiind asigurată din creditul de investiţii contractat de instituţie de la CEC Bank.

De asemenea, faţă de contractul iniţial, au fost incluse în plus o serie de dotări – spre exemplu: instalaţii H.D., ecran multimedia Video Box, pardoseală demontabilă, tribune extensibile, panouri solare, terasă circulabilă, faţadă translucidă din policarbonat Al. iluminată, scaune suplimentare pentru concerte/box/conferinţe; mobilier urban în vederea iluminării piaţetei spre Someş şi a iluminatului parcării piaţetei.

 

Dintr-un an electoral în altul

Sala Polivalentă a fost un proiect al fostului primar Sorin Apostu, care, deşi nu a obţinut finanţarea dorită de la Compania Naţională de Investiţii, a iniţiat proiectul şi spera ca obiectivul să fie inaugurat în plin an electoral. Primăria municipiului Cluj-Napoca a desemnat în luna noiembrie 2010 câştigătorul contractului de proiectare şi execuţie, societatea CON – A, cu oferta de 50.926.063,83 lei fără TVA şi 36 luni calendaristice termen de execuţie. Lucrările la Sala Polivalentă au fost ulterior sistate în martie 2011, după ce sentinţa Tribunalului Cluj în cazul contestaţiei ACI Cluj a fost favorabilă celei din urmă. Conform instanţei, s-a dispus anularea rezultatului licitaţiei din noiembrie 2010, iar oferta câştigătorului a fost declarată neconformă.

Preţul oferit de CON-A pentru construirea Sălii Polivalente ar fi fost de aproximativ două ori mai mic decât cel real, au considerat judecătorii Tribunalului Cluj în sentinţa prin care au anulat licitaţia organizată de primărie pentru construirea acestui obiectiv. Conform expertizei financiare dispusa de instanţă în dosar, compania care a câştigat contractul, respectiv CON-A, a oferit un preţ care nu acoperea costul real al construcţiei. Potrivit evaluării efectuate de experţi, costul unitar mediu de execuţie a unui loc în sala polivalentă ar fi trebuit să se ridice la suma de 13.600 de lei, pe când oferta CON-A era de 7.200 de lei.

 

Completează zona sportivă de lângă Someş

Primăria a reevaluat şi oferta ACI şi a decis că nici aceasta nu corespunde. Astfel că administraţia locală s-a văzut obligată să reorganizeze licitaţia pentru lucrările de execuţie. Însă până atunci, lucrările făcute de firma sibiană trebuiau conservate. Conservarea a constat în jur de 5 milioane de lei, sumă negociată tot cu firma CON-A.

Sala multifuncţională de sport va avea un regim de înălţime 1S+P+3E şi un număr de 7308 locuri, cu anexele sportive şi tehnice aferente, un parking pe 1 nivel şi o piaţetă pentru intrarea publicului dinspre Splaiul Independenţei. Va găzdui următoarele sporturi: karate, judo, handball, gimnastică, scrimă, box, basketball, five-a side football, badminton, arc, aikido, tenis de câmp şi tenis de masă. Parkingul se va realiza sub sala multifuncţională, pe un nivel şi va avea un număr de 445 locuri.

 

Ce este TiMAF?

„Un concept unic în România care aduce la un loc toate artele (arte plastice, arhitectură, street arts, dans, teatru, literatură, publicitate, arte decorative şi design, gastronomie, arte marţiale, muzică, fotografie şi film), transformându-le în stimuli puternici ale celor 5 sim­ţuri, într-o experienţă­ unică: experienţa TiMAF. Având invitaţ­i atât artişti consacraţi, cât şi tinere talente pe care le promovează prin intermediul secţ­iunilor sale, festivalul uneşte toate artele într-un spectacol al sim­ţurilor, menit să satisfacă toate gusturile”, se arată pe site-ul festivalului.

timaf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.