O asociație din Timișoara și mai multe firme de taximetrie au dat în judecată subsidiara din România a companiei americane Uber pentru concurență neloială, demersul fiind similar unui litigiu pe care taximetriștii din Cluj-Napoca l-au inițiat împotriva companiei și în care au avut, în vară, câștig de cauză, scrie profit.ro.

Printre reclamanți se află Asociația Banat Taxi, Escort Regal SRL, Favorit Pro Drive SRL și Lucky Taxi SRL. Uber Systems România SRL, Raiser Operations BV și Uber BV, ultimele două cu sediul în Olanda, au calitatea de pârât.

Contactat de Profit.ro, președintele Asociației Banat Taxi, Dorinel Nistor, a declarat că demersul inițiat în instanță este motivat de o prevedere din contractul de gestiune delegată a serviciului de transport public de persoane în regim de taxi, pe care fiecare taximetrist, fie persoană fizică sau juridică, îl încheie cu primăria unei localități.

„Primăria din Timișoara, prin acest contract, se obligă să protejeze persoanele fizice sau juridică care practică taximetria de concurența neloială din partea altor prestatori de servicii de transport persoane, autorizați sau nu”, a spus șeful asociației, constituită în iulie 2018 și care numără 160 de membri, plus 500 de simpatizanți.

Citește continuarea pe profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here