După ce firma Nordconforest din Cluj Napoca a semnat contractul cu CJ Cluj pentru construirea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, prețul contractului a crescut cu aproape 10%.

În urmă cu doi ani administrația județeană a semnat cu firma clujeană contractul Lucrări de construcții (demolare și construire) în cadrul proiectului ”Construirea Sediului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă”, care în octombrie 2020 a avut valoarea de 14.160.963 lei, fără TVA. Acum, după modificările solicitate de antreprenor, valoarea contractului a ajuns să fie de 15.507.766,91 lei, fără TVA.

Firma Nordconforest le aparține fraților Dorin și Ioan Așchilean care se pricopsesc cu majoritatea licitațiilor publice din Cluj Napoca.

Lucrările care se fac la nivelul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca, situat pe strada Aviator Bădescu, nr. 3-5, constau în demolarea corpurilor de clădire existente și realizarea pe acest amplasament a unui corp nou, cu un regim de înălțime P+3E, modernizarea unuia dintre corpurile actuale și organizarea spațiului exterior, prin amenajarea unui loc de joacă și pentru activități în aer liber, spațiul verde fiind, de asemenea, reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori.

Pentru a răspunde cerințelor educaționale actuale, noul sediu al școlii speciale clujene va beneficia, în premieră națională, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș, precum și de un spațiu special destinat hidroterapiei.

Școala oferă asistență educațională pentru copii cu deficiență mintală moderată și severă și pentru cei cu tulburări din spectrul autist.

Lucrările trebuie finalizate în maximum doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here